Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi

Directorul general al HSBC, Georges Elhedery, are în vedere reducerea numărului de bancheri seniori din cadrul băncii, ca parte a unui plan de restructurare care urmăreşte economisirea a 300 de milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Urmărește
192 afișări
Imaginea articolului Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi

Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi

Elhedery plănuieşte să fuzioneze divizia de servicii bancare comerciale a HSBC cu divizia de servicii bancare şi pieţe globale, în cadrul primelor măsuri importante de reducere a costurilor de când a preluat funcţia, luna trecută, scrie Financial Times, citat de ZF.

Deocamdată, personalul nu a primit detalii despre aceste planuri, dar se pare că pregătirile sunt într-o fază avansată, iar anunţul oficial este aşteptat până la sfârşitul lunii octombrie. Economiile vizate ar putea fi ajustate pe măsură ce banca finalizează analiza cifrelor.

„Fuziunea va reduce nivelurile de top management”, a spus una dintre surse. „Va afecta poziţiile de conducere şi unele dintre funcţiile mai importante. Acesta este nivelul cel mai costisitor, unde se concentrează majoritatea cheltuielilor.”

HSBC a beneficiat semnificativ de pe urma creşterii ratelor dobânzilor în ultimii ani, însă acum se confruntă cu o posibilă scădere a profiturilor, pe măsură ce ratele dobânzilor încep să scadă. Restructurarea are ca scop eliminarea redundanţelor din cadrul conducerii băncii, care are 214.000 de angajaţi.

O variantă analizată este ca Surendra Rosha, co-director executiv al diviziei Asia-Pacific a HSBC, să preia conducerea ambelor divizii – cea comercială şi cea globală – în timp ce Patrick George, şeful global al pieţelor şi serviciilor de valori mobiliare, să continue să gestioneze divizia de pieţe. Rosha s-a alăturat HSBC în 1991 ca stagiar, ocupând anterior funcţia de director executiv al operaţiunilor din India.

Barry O'Byrne, care a condus divizia de servicii bancare comerciale, a fost mutat la conducerea diviziei de servicii bancare personale şi de patrimoniu a HSBC, fără ca un înlocuitor permanent să fi fost încă desemnat. Greg Guyett a fost responsabil pentru divizia de pieţe şi servicii globale din octombrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici