INDEXUL PROSPERITĂŢII. Ce reprezintă şi pe ce loc se situează România în acest clasament
Potrivit organizaţiei, adevărata prosperitate este o combinaţie dintre bunăstarea economică şi cea socială. Indicele anual al acesteia utilizează această definiţie a prosperităţii pentru a evalua şi monitoriza performanţele diferitelor ţări din lume după mai multe criterii, incluzând sănătatea, educaţia, economia şi capitalul social, dar cu 104 „variabile“.
Indicele Prosperităţii constituie un instrument puternic care ne arată cum se formează şi cum se schimbă prosperitatea la nivel mondial. Astfel pot fi mai bine înţelese acele ţări care devin mai prospere, dar şi cele a căror prosperitate scade şi lecţiile care pot fi învăţate în aceste cazuri.
Organizaţia londoneză identifică şi susţine politicile şi practicile care asigură tranziţia oamenilor, comunităţilor şi ţărilor de la sărăcie la prosperitate. Analizele şi soluţiile propuse de aceasta se bazează pe dovezi solide.
Pe 15 iunie directorul de politici economice al Legatum Shanker Singham va participa la Bucureşti la o conferinţă organizată de ZF cu tema „Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate“. El va discuta despre studiile institutului. La conferinţă vor participa, printre alţii, premierul Sorin Grindeanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Detalii, în articolul complet disponibil pe Ziarul Financiar