Indicele BET al Bursei de la Bucureşti a scăzut luni

  • Bursa de la Bucureşti a scăzut luni cu 0,18% prin indicele de referinţă BET, ajuns astfel la 17.601,7 puncte.
  • Vinerea trecută, benchmark-ul a urcat cu 0,03%, reiese din datele BVB, citate de Ziarul Financiar.
Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Indicele BET al Bursei de la Bucureşti a scăzut luni

Indicele BET al Bursei de la Bucureşti a scăzut luni

Valoarea tuturor tranzacţiilor realizate în prima şedinţă a săptămânii a ajuns la 53 de milioane de lei, dintre care 45 de milioane pe segmentul de acţiuni, adică pe piaţa principală şi AeRO. Şedinţa a debutat cu o creştere de 0,4% pe BET.

Ziua de luni a marcat reîntoarcerea titlurilor Antibiotice Iaşi (ATB) în indicele principal de la BVB; tot în structura BET a intrat Premier Energy (PE). Acţiunile celor două companii au pierdut luni 0,3%, respectiv 0,6%.

Operatorul BVB şi Conpet Ploieşti, care au părăsit indicele BET pentru a le face loc celor doi emitenţi sus menţionaţi, au înregistrat dinamici de zero, respectiv 2,7%.

Cele mai mari randamente din structura indicelui au fost consemnate luni de Hidroelectrica (1,7%) şi BRD – Groupe Société Générale (1%). MedLife şi Transelectrica au scăzut cu 2,6%, respectiv 2,4%. În ceea ce priveşte indicii locali, singurele creşteri au fost înregistrate de BET-NG (0,1%) şi BET-EF (0,05%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici