- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Indicele mondial al preţurilor alimentelor scade în octombrie - FAO
Indicele preţurilor la nivel mondial al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie a scăzut în octombrie la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza reducerii preţurilor la zahăr, cereale, uleiuri vegetale şi carne.
Indicele de preţ al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, care urmăreşte cele mai tranzacţionate mărfuri alimentare la nivel mondial, a avut o medie de 120,6 puncte în octombrie, în scădere de la 121,3 puncte în luna precedentă, a anunţat vineri agenţia într-un raport citat de Reuters.
Indicele din octombrie a fost cel mai scăzut din martie 2021.
Indicele FAO al preţurilor la cereale a avut o medie de 125,0 puncte, în scădere cu 1,3 puncte faţă de septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
"Preţurile internaţionale ale grâului au scăzut cu 1,9% în octombrie, reflectând ofertele în general mai mari decât cele anticipate anterior în Statele Unite ale Americii şi concurenţa puternică între exportatori", a precizat FAO.
Lactatele au contracarat tendinţa de scădere a preţurilor, indicele FAO crescând cu 2,4 puncte, până la 111,3 puncte, după nouă luni de scăderi consecutive.
"Preţurile mondiale ale laptelui praf au crescut cel mai mult, în principal din cauza creşterii cererii de importuri, în special din nord-estul Asiei", a precizat FAO.
Într-un raport separat privind cererea şi oferta de cereale, FAO şi-a menţinut prognoza pentru producţia mondială de cereale din acest an la 2,819 miliarde de tone, în creştere cu 0,9% faţă de anul precedent.
"În ceea ce priveşte anul 2024, plantaţiile de grâu de iarnă sunt în derulare în întreaga emisferă nordică, iar creşterea suprafeţei este de aşteptat să fie limitată, reflectând preţurile mai mici ale recoltei din acest an", a precizat FAO.
În raport se arată că în Ucraina, efectele continue ale războiului cu Rusia, inclusiv accesul limitat la câmpuri şi preţurile scăzute la porţile fermelor, alături de condiţiile meteorologice mai puţin ideale, sunt considerate a conduce la o reducere a suprafeţei cultivate cu grâu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO