- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.01.2023, 14:22)
- Daniel Belu
Industria cripto are mult mai puţini reprezentanţi la Davos
În ultimii ani, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia, numărul participanţilor din industria criptomonedelor a explodat, conform CNBC.
Urmărește
301 afișări
După o pierdere de aproape 1,4 trilioane de dolari în 2022, industria cripto este mai rezervată cu modul în care foloseşte banii, iar mai multe companii reperate anul trecut nu sunt prezente. Anul 2022 a fost marcat de proiecte cripto eşuate, probleme de lichiditate şi falimente, culminând cu prăbuşirea FTX.
Când a avut loc Forumul Economic Mondial în luna mai a anului trecut, bitcoin se învârtea în jurul valorii de 30.000 de dolari, după ce scăzuse deja cu peste 50% faţă de maximul istoric atins în noiembrie 2021. Au urmat alte scăderi, bitcoin coborând până la 15.480 de dolari.
Strada principală din Davos, strada Promenada, este locul unde companiile şi guvernele ocupă magazinele şi cafenelele pentru o săptămână. Anul trecut, firmele cripto din toate mediile au ocupat locul. Dar, de la căderea pieţei, la Davos sunt mult mai puţine firme cripto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
A dispărut un magazin care vindea jetoane nefungibile sau NFT-uri. Preţurile NFT-urilor, care sunt obiecte de colecţie digitale, au scăzut anul trecut. Ceea ce a rămas sunt companii care au supravieţuit pieţei şi care caută să îşi extindă afacerile.
“Este foarte clar că perioada de speculaţii se apropie de sfârşit şi fiecare companie pe care o vedeţi prezentată, se concentrează cu adevărat pe cazuri de utilizare în lumea reală”, a declarat Teana Baker-Taylor, vicepreşedinte al politicii şi strategiei de reglementare la Circle, compania care se află în spatele stabilcoinului USDC.
Un stablecoin este un tip de monedă digitală care ar trebui să fie legată unu la unu cu o monedă fiduciară. USDC este legată de dolarul american. Circle spune că este susţinută de active din lumea reală, cum ar fi titlurile de trezorerie americane, astfel încât un USDC poate fi răscumpărat pentru 1 dolar.
Casper Labs, o companie care a construit un blockchain conceput pentru a fi utilizat de întreprinderi, deţine un spaţiu pe celebra stradă denumit Blockchain Lab. Casper Labs a fost prezentă şi anul trecut la Davos.
Cliff Sarkin, şeful departamentului de relaţii strategice de la Casper Labs, a declarat că este “optimist dar prudent”, considerând că piaţa cripto a atins punctul minim.
El a adăugat că firmele cripto care au rămas la Davos sunt “proiecte substanţiale” şi “adevăratele afaceri” faţă de lucruri precum NFT-urile.
De asemenea, cei din finanţele tradiţionale au salutat numărul mai mic de participanţi din industria cripto.
Mark Haefele, director de investiţii la UBS Global Wealth Management, a fost întrebat, în timpul unui eveniment găzduit de banca elveţiană, ce şi-ar dori să vadă la Davos în acest an. El a spus că a văzut deja: “Sunt mai puţine firme cripto pe strada principală”.
Luni, o maşină Mercedes-Benz de culoare portocalie a fost parcată în faţa Blockchain Hub şi a ajuns în centrul atenţiei.
O monedă care reprezenta un bitcoin a fost plasată în locul în care ar fi trebuit să fie de obicei logo-ul Mercedes-Benz. Pe pneuri şi pe plăcuţa de înmatriculare au fost imprimate cuvintele “in crypto we trust”. Pe plăcuţa de înmatriculare era inscripţionat steagul ucrainean şi numele Kuna, care este compania din spatele pieţei de tranzacţie cripto cu acelaşi nume.
Kuna a înfiinţat, de asemenea, “fondul de rezervă al Ucrainei” după începerea războiului cu Rusia, unde oamenii puteau dona cripto pentru Ucraina.
Nu se ştie exact cine a parcat maşina acolo, însă doi directori din domeniul cripto nu au salutat prezenţa maşinii, mai ales după prăbuşirea pieţei şi după ce au fost expuse excesele din industrie. Unul dintre ei a remarcat că prezenţa unei astfel de maşini nu este de ajutor pentru reputaţia industriei, care a fost afectată anul trecut.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump