Industria cuprului trebuie să se extindă în noi regiuni pentru ca oferta să egaleze cererea

Industria extractivă a cuprului trebuie să se extindă în noi regiuni pentru ca oferta să ajungă la nivelul fără precedent al cererii, potrivit Center for Copper&Mining Studies din Chile, cel mai mare producător din lume, transmite Bloomberg.

Urmărește
44 afișări

Până în prezent, reacţia industriei la preţurile record a fost lentă, din cauza scăderii calităţii minereurilor, a necesităţii unor mine mai adânci şi a costurilor mai mari, a declarat Juan Carlos Guajardo, director general al centrului.

Pe piaţa mondială a cuprului va exista în acest an un deficit de 377.000 de tone, potrivit International Copper Study Group, în condiţiile în care cererea, alimentată de China şi alte state emergente, depăşeşte oferta.

"Mineritul este o industrie ale cărei activităţi au loc pe termen lung, astfel încât este nevoie de o perioadă mare pentru a se ajunge la un echilibru al pieţei cuprului", a declarat Guajardo.

El a adăugat că, până în 2015, vor fi necesare noi capacităţi pentru suplimentarea producţiei cu 2,1 milioane tone de cupru.

Contractele futures pe termen de trei luni pentru cupru au urcat în februarie, la Londra, la nivelul record de 10.190 dolari pe tonă, după ce au avansat cu 30% anul trecut. În 2009, cotaţia cuprului a crescut de peste două ori.

Preţul cuprului a închis vineri în creştere cu 2%, la 9.199 dolari pe tonă.

Cuprul intră în componenţa conductelor şi a cablurilor, iar cererea a crescut puternic susţinută mai ales de dezvoltarea infrastructurii din China, precum şi de cererea pentru aparatură elecronică din această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici