Industria de gaming a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari. Valorile, în creştere constant din 2014. Unde se află cele mai multe dintre studiourile de jocuri

Cele peste 80 de studiouri care activează în industria de gaming din România au înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016, arată un studiu realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România).

Urmărește
467 afișări
Imaginea articolului Industria de gaming a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari. Valorile, în creştere constant din 2014. Unde se află cele mai multe dintre studiourile de jocuri

Valoarea a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce în 2015 industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Peste 50 dintre studiourile de jocuri lucrează în Bucureşti, în timp ce peste 16 companii îşi desfăşoară activitatea în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. Creşterea industriei este susţinută şi de numărul mare de companii înfiinţate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

În ceea ce priveşte activitatea, 85% din studiourile din România sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi iar 15% din studiouri se focalizează pe servicii de specialitate pentru industrie.

Conform cifrei de afaceri din 2016, cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment România, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games şi AMC Pixel Factory.

Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaţionale mari precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar şi prin jocuri dezvoltate de companii româneşti precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a doua ediţii a conferinţei DEV.PLAY, eveniment organizat de RGDA în perioada 11-12 septembrie 2017.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici