- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria indiană de software a pierdut 2 mld. de dolari din cauza pirateriei
Industria de software din India a pierdut anul trecut circa două miliarde de dolari, sub formă de venituri neîncasate, din cauza utilizării de software piratat, deşi rata de folosire a acestor produse a scăzut, potrivit unui studiu al Business Software Alliance (BSA).
Industria indiană de software a pierdut 2 mld. de dolari din cauza pirateriei (Imagine: Mediafax Foto)
Pierderile înregistrate de industria indiană de software s-au ridicat în 2006 la 1,28 de miliarde de dolari, potrivit raportului BCA, o asociaţie internaţională care reprezintă industria globală de software, citat de The Economic Times.
Gradul de utilizare a produselor piratate de software pe calculatoarele personale din India s-a redus anul trecut la 69 de puncte, piaţa urmând astfel trendul descendent înregistrat la nivel mondial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Există mai puţine companii indiene care dezvoltă aplicaţii de software de succes adoptate pe scară largă în India, întrucât firmele nu obţin bani din cauză că acest stat are un grad de piraterie ridicat", a declarat un expert din industrie.
Pirateria de produse software nu afectează doar veniturile industriei de profil, ci şi piaţa forţei de muncă şi creşterea economică a Indiei.
Reducerea pirateriei de software cu 10 puncte procentuale pe o perioadă de patru ani ar putea genera 3,1 miliarde de dolari sub forma creşterii economiei şi venituri din taxe de 200 de milioane de dolari, precum şi crearea a 440.000 de locuri de muncă, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare IDC şi publicat în luna ianuarie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate