- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.03.2017, 15:39)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria mondială de cacao ar putea înregistra un SURPLUS timp de mai mulţi ani
Industria mondială de cacao s-ar putea confrunta cu un surplus structural care ar genera scăderea preţurilor, afectând ţările producătoare şi veniturile fermierilor în următorii ani, a declarat un reprezentant al Organzaţiei Internaţionale de Cacao (ICCO) citat de Reuters.
Urmărește
496 afișări
Industria mondială de cacao ar putea înregistra un SURPLUS timp de mai mulţi ani (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit ICCO, producţia globală este aşteptată să crească cu aproape 15% în 2016-2017, iar cererea nu va reuşi să ţină pasul cu producţia, generând un surplus global de 264.000 de tone.
„Temerea noastră este că sectorul mondial de cacao a intrat într-o perioadă de surplus structural care va dura, probabil, o vreme”, a declarat directorul executiv al ICCO, Jean-Marc Anga.
Ivory Coast, cel mai mare producătorul din lume, a fost cel mai puternic lovit de scăderea preţurilor în ultimele şase luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
O serie de contracte de export care nu au avut succes şi o producţie mai mare decât cea aşteptată au generat un excedent al stocurilor de cacao în porturi şi în depozitele din ţară, ceea ce a dus ca fermierii să întâmpine dificultăţi încercând să vândă recoltele.
Anga susţine că ţările producătoare sunt îngrijorate din cauza faptului că preţul global actual afectează venitul, la nivel guvernamental.
Reprezentanţii ICCO se vor întâlni în aprilie cu membrii organizaţiei, atât cu ţările producătoare, cât şi cu cele consumatoare, pentru a căuta soluţii la scăderea preţurilor.
Documentul fondator al ICCO conţine o prevedere care le permite ţărilor producătoare să discute şi să îşi coordoneze politicile de producţie.
„Nu văd logica continuării creşterii producţiei când remarcăm efectele pe care le are asupra ţărilor”, a spus Anga.
Mai mult, ICCO va discuta metode pentru creşterea consumului.
În contextul în care pieţele tradiţionale din Europa de Vest şi America de Nord sunt aproape de saturaţie, Anga susţine că ICCO ia în considerare strategii pentru penetrarea pieţelor în ţările aflate în dezvoltare, discutând includerea Chinei şi a Indiei în organizaţie.
Citeşte şi: Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat
Citeşte şi: ''Regele blocurilor'' din Bucureşti a construit 25 de proiecte imobiliare fără să apară în prim-plan
Citeşte şi: Lumea se îndreaptă încet, dar sigur, spre o nouă CRIZĂ. Motivele, explicate de unul dintre cei mai citaţi analişti financiari
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:18
Atenţionare de călătorie în Italia, unde este grevă în transportul public
-
astăzi, 16:05