Infidelitatea financiară, ameninţare pentru căsnicii. Un divorţ din 10, cauzat de secretele bancare

Infidelitatea financiară, practica de a ascunde cheltuieli sau active financiare de partenerul de viaţă, devine o problemă tot mai răspândită în cuplurile moderne. Un studiu recent arată că acest comportament duce la un divorţ din 10.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Infidelitatea financiară, ameninţare pentru căsnicii. Un divorţ din 10, cauzat de secretele bancare

Infidelitatea financiară, ameninţare pentru căsnicii. Un divorţ din 10, cauzat de secretele bancare

Conform unui sondaj Forbes, 38% dintre persoanele aflate într-o relaţie îşi mint în mod obişnuit partenerii cu privire la finanţe.

Mai mult, 54% dintre respondenţi consideră că acest tip de înşelăciune este echivalent cu alte forme de infidelitate într-o relaţie.

Bărbaţii sunt mai predispuşi să mintă în legătură cu valoarea investiţiilor lor, în timp ce femeile sunt mai predispuse să mintă în legătură cu cât de mult economisesc.

Infidelitatea financiară poate lua multe forme, de la ascunderea unor mici cheltuieli până la achiziţii majore făcute în secret. În cazurile extreme, unul dintre parteneri poate cheltui sute de mii de lire sterline fără ştirea celuilalt, notează Daily Mail.

O femeie a mărturisit că a cheltuit 8.000 de lire sterline pe o geantă de lux Hermes Birkin, ascunzând-o în spatele dulapului şi pretinzând că este o geantă obişnuită pentru prânz. În alt caz, o persoană a cheltuit 6.500 de lire sterline pe un ceas Chanel, pretinzând că este un cadou de Crăciun de la fratele său.

Un exemplu este cel al unei femei care a plătit un avans de „cinci cifre" pentru un apartament în Londra, fără să-i spună soţului său decât atunci când a avut nevoie de semnătura lui pentru ipotecă.

Bărbaţii nu sunt străini de acest comportament. Un bărbat a cumpărat o maşină de epocă fără ştirea soţiei sale, în timp ce altul a achiziţionat în secret un avion cu două locuri, pe care îl foloseşte în ieşirile de vineri după-amiază.

Experţii avertizează că acest comportament poate fi la fel de dăunător pentru o relaţie ca o aventură fizică. Atunci când ameninţă finanţele familiei sau indică un model mai larg de minciună, infidelitatea financiară poate deveni cu uşurinţă un motiv de ruptură.

Psihologii recomandă sinceritatea în chestiunile financiare ca fiind esenţială pentru sănătatea unei relaţii pe termen lung. Ei sugerează că partenerii ar trebui să discute deschis despre finanţele lor şi să stabilească reguli clare privind cheltuielile comune şi individuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici