Inflaţia din România s-a menţinut de două ori peste media UE în luna august
România se situează pe poziţia a cincea într-un clasament al celor 27 de state din Uniunea Europeană în funcţie de rata anualizată a inflaţiei în luna august, iar nivelul de 8,1% înregistrat pe plan local depăşeşte de aproape două ori media comunitară de 4,2%, potrivit datelor Eurostat.
Inflaţia din România s-a menţinut de două ori peste media UE în luna august
România a înregistrat o rată anualizată a inflaţiei de 9,1% în iulie, respectiv 5% în august 2007.
În zona euro, Biroul de Statistică al Comisiei Europene a calculat o medie de 3,8% a inflaţiei anuale, confirmând estimările preliminare, în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de iulie, însă mai mult decât dublă comparativ cu rata de 1,7% din perioada similară a anului trecut.
La nivelul UE, inflaţia a scăzut în acelaşi ritm faţă de luna iulie, de la 4,4% la 4,2%, faţă de 1,9% în august 2007.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Cele mai ridicate rate anualizate au fost raportate de Letonia (15,6%), Lituania (12,2%), Bulgaria (11,8%) şi Estonia (11,1%).
La polul opus se situează Olanda (3%), Portugalia (3,1%) şi Irlanda (3,2%).
În ceea ce priveşte rata medie a inflaţiei din ultimele 12 luni, România se plasează de asemenea pe poziţia a cincea, cu o medie de 7,8%, faţă de o medie a celor 27 de state de 3,5%.
Comunicaţiile sunt singurul sector economic în care rata anualizată a variaţiei preţurilor a indicat o scădere în luna august, respectiv -2,5% faţă de anul trecut, declin care se menţine, într-o oarecare măsură, şi la nivelul ultimelor 12 luni, reprezentat de o medie de -2,1%.
Totodată, energia, transporturile şi cheltuielile din sectorul rezidenţial şi alimentele au continuat să aibă cele mai ridicate ponderi în ceea ce priveşte creşterea medie a preţurilor de consum în blocul de 27 de state.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO