Inflaţia din Turcia a scăzut brusc în august

Rata inflaţiei din Turcia a scăzut brusc în august, atingând 52%, în scădere de la 61,8% în iulie, după măsurile luate de banca centrală, care a majorat dobânzile de la 8,5% la 50% pentru a combate inflaţia galopantă.

Urmărește
2231 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din Turcia a scăzut brusc în august

Rata inflaţiei din Turcia a scăzut brusc în august, evidenţiind modul în care ratele ridicate ale dobânzilor încep să reducă creşterea galopantă a preţurilor din ţară, raportează Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Preţurile de consum au crescut cu 52% faţă de anul trecut în luna august, în scădere de la 61,8% în iulie, conform institutului de statistică din Turcia. Rata de variaţie lunară, considerată un indicator important al tendinţei de bază, a scăzut la 2,5%, comparativ cu 3,2% în luna precedentă.

Această scădere este binevenită pentru banca centrală a Turciei, care a majorat ratele dobânzilor de la 8,5% în primăvara anului trecut la 50%, ca parte a unei revizuiri economice extinse. Inflaţia a atins un vârf de peste 85% la sfârşitul anului 2022, în contextul unei politici anterioare, susţinută de preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, care favoriza menţinerea ratelor dobânzilor la niveluri foarte scăzute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
inflaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici