- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.02.2016, 07:32)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infrastructura îmbătrânită, printre vulnerabilităţile majore în faţa atacurilor cibernetice
Infrastructura îmbătrânită şi structura organizaţională învechită sunt cele mai mari vulnerabilităţi ale companiilor în faţa atacurilor cibernetice, potrivit raportului Cisco de securitate, ajuns la cea de-a noua ediţie.
Urmărește
1129 afișări
Infrastructura îmbătrânită, printre vulnerabilităţile majore în faţa atacurilor cibernetice
Potrivit cercetărilor, la nivel global, doar 45% dintre managerii care se ocupă de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluţiile de securitate IT pe care le folosesc. Totodată, atacurile cibernetice actuale sunt tot mai sofisticate, mai îndrăzneţe şi se desfăşoară pe o perioadă mai mare de timp.
Infrastructura îmbătrânită şi structura organizaţională învechită sunt cauzele care expun cel mai mult companiile şi le fac vulnerabile în faţa atacatorilor, iar aceste lucruri împiedică organizaţiile să detecteze atacurile la timp, să le diminueze impactul şi să se refacă în urma lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
-
Surse: Orban cere UE să-l aştepte pe Trump înainte de a extinde sancţiunile care vizează Rusia
-
Antreprenorii din HoReCa şi agentiile de turism cer Guvernului să renunte la planul de a elimina tichetele de vacantă, măsură ce ar duce la scăderea cu 30-40% a veniturilor din turism şi ar impacta negativ o serie de industrii conexe
Raportul pe teme de securitate (Security Capabilities Benchmark Study) a fost făcut pe 2.400 de companii, din 12 ţări. Scopul lui a fost determinarea gradului de pregătire al companiilor în faţa acestor tipuri de atacuri.
Raportul subliniază provocările pe care le întâmpină companiile din cauza succeselor în creştere şi a resurselor tot mai mari pe care le folosesc atacatorii. Hackerii adesea utilizează surse legitime pentru a lansa campanii pentru câştiguri imediate. În plus, atacurile de tip ransomware, le aduc hacker-ilor foarte uşor venituri semnificative.
Potrivit calculelor Cisco, doar o singură campanie de atac de tip ransomware generează venituri de 34 de milioane de dolari anual.
Între 2014 şi 2015, numărul de companii care au afirmat că infrastructura lor este actualizată din punct de vedere al securităţii, a scăzut cu 10%. Studiul a descoperit că 92% dintre echipamentele conectate la internet au vulnerabilităţi cunoscute. În plus, pentru 31% dintre dispozitivele analizate, vendorii nu mai asigură actualizări sau mentenanţă.
Citeşte şi: Mama tânărului din Craiova adept al grupării Stat Islamic: Era îndoctrinat de pe calculator. Copilul meu nu era aşa
Ca parte a unei tendinţe de a adresa lipsa de personal specializat, companiile de toate mărimile conştientizează valoarea externalizării serviciilor pentru a echilibra portofoliul în materie de securitate. Iar acest lucru include consultanţă, verificare permanentă a nivelului de securitate şi răspunsuri la incidente. IMM-urile, cărora adesea le lipsesc resursele pentru a avea un nivel de securitate satisfăcător, îşi îmbunătăţesc abordarea în materie de securitate, în parte, prin externalizare. Astfel, anul trecut, 23% dintre IMM-uri au ales externalizarea componentei de securitate, faţă de 14% un an mai devreme.
Citeşte şi: ATAC CIBERNETIC de amploare împotriva Turciei, care afectează în special serviciile bancare
Studiul mai arată că infractorii cibernetici se orientează mai mult către compromiterea serverelor, precum cele dedicate platformelor WordPress, pentru a-şi susţine atacurile şi folosesc platformele social media să lanseze atacuri. Spre exemplu, numărul domeniilor WordPress utilizate de infractorii cibernetici a crescut cu 221% între februarie şi octombrie 2015.
Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a anunţat că 2,3 milioane de IP-uri unice alocate spaţiului cibernetic naţional (26%) au fost implicate, anul trecut, în cel puţin o alertă de securitate cibernetică. Totodată, 17.088 de domenii .ro au fost raportate la CERT-RO ca fiind compromise anul trecut, în creştere cu aproximativ 58% faţă de 2014.
Totuşi, CERT-RO susţine că alertele colectate se referă doar la adresele IP publice, deoarece clienţii rezidenţiali nu poti fi monitorizaţi.
Citeşte şi: Studiu EY: 88% din companii consideră că securitatea informatică nu satisface pe deplin nevoile organizaţiei
Citește pe alephnews.ro: Trump amenință UE cu un război comercial, dacă nu cumpără petrol și gaze: „It is TARIFFS all the way”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Diplomația Statelor Unite revine în Siria: Prima vizită americană oficială la Damasc după mai bine de un deceniu
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe