- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ING a bugetat o creştere cu 15-20% a activelor în acest an şi vrea să intre în top 5 până în 2015
ING Bank ţinteşte pentru acest an o creştere a activelor cu 15-20%, concomitent cu o majorare de 10-15% a profitului, urmând ca din 2012 să accelereze dezvoltarea pentru a intra în următorii 3-5 ani între primele cinci bănci universale, potrivit directorului general al băncii, Mişu Negriţoiu.
"În ciclul de 3-5 ani vrem să creştem pentru a intra în primele cinci bănci universale din România. Acum suntem la nivelul cel mai de jos, dar avem o poziţie sustenabilă, cum spun macroeconomiştii. Acum 5-6 ani pe acolo ne plasam, dar aveam multe active financiare, multe relaţii cu instituţii financiare străine, care se reflectau în bilanţ", a spsu Negriţoiu.
El a arătat că acest an banca va urmări să optimizeze structura de afaceri existentă, dar nu exlcude ca odată cu reluarea mai accelerată a dezvoltării să se pună problema extinderii reţelei teritoriale, în prezent de 220 de unităţi.
Negriţoiu se aşteaptă la o majorare cu 10% a veniturilor în acest an, întrucât va exista o presiune pe marjele băncilor şi pe comisioane, anticipând totodată o scădere corespunzătoare a cheltuielilor.
Directorul ING Bank România a anunţat că în primul an de organizare ca bancă universală toate diviziile de afaceri au trecut pe profit, ultima dintre acestea fiind retailul, care a avut pierderi până în 2009.
"Toate diviziile sunt pe profit. Retailul a trecut anul trecut pe profit. Nu are aportul pe care-l aduce la venituri, de 41%, dar a făcut profit de câteva milioane de lei. Cea mai profitabilă este divizia de corporate, urmată de întreprinderi mijlocii şi retail", a spus Negriţoiu.
Oficialul ING a arătat că divizia de mari companii aduce în continuare cea mai mare parte din venituri, respectiv 45% faţă de 75% în 2005, în timp ce divizia de societăţi mijlocii participă cu 14%, comparativ cu 19% în urmă cu cinci ani.
"Am început acum 15 ani ca o bancă de nişă, cu finanţare corporate, în special multinaţionale, şi am coborât treptat în jos (...) Structura actuală arată poziţia de bancă universală în care am ajuns. Este mult mai provocator pentru noi să rămânem competitivi şi să creştem în continuare. Nu ne-am concurat niciodată până acum cu marile bănci de retail, cu BCR sau BRD. Noi am avut competitori băncile de nişă, Citi Bank, RBS, şi ei sunt în continuare", a spus Negriţoiu.
Directorul ING a arătat că în prezent se pun bazele relansării, a unei creşteri dinamice pe termen mai lung, banca din România nefiind un element strategic imediat pentru grupul olandez ING.
"Numele jocului din acest an este refinanţarea", a continuat Negriţoiu.
El a punctat că pe partea de retail s-a depăşit obiectivul de un milion de clienţi, ceea ce oferă o bază solidă şi stabilă, în timp ce pe segmentul de companii nu se mai aşteaptă la mari suprize în ceea ce înseamnă provizionarea, singurele probleme ale băncii provenind din insolvenţele de la Flamingo şi International Railway Systems.
ING Bank România a realizat anul trecut un profit brut de 128 milioane lei, în creştere cu 52% faţă de câştigul din 2009, ca urmare a diminuării costurilor cu provizioanele de risc, în timp ce activele totale au urcat cu 9% la 12,03 miliarde lei.
Soldul creditelor a crescut cu 3%, la 7,46 miliarde lei, iar portofoliul de titluri cu 75%, la 1,66 miliarde lei.
În acelaşi timp, soldul conturilor de economii şi depozite a atins 8,96 miliarde lei, cu 4% peste nivelul din 2009, în principal prin creşterea numărul de clienţi persoane fizice.
Raportul credite/depozite, de 83%, s-a menţinut la un nivel similar celui din 2009, indicând o lichiditate sănătoasă, datorată activităţii de retail banking.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO