ING: Creşterea economică a României a fost probabil pozitivă în trimestrul al doilea

Creşterea economică a României a fost probabil pozitivă în trimestrul al doilea, datorită unei îmbunătăţiri a cererii, care însă va fi cel mai probabil tranzitorie în contextul măsurilor de austeritate, se arată într-o analiză ING Bank.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului ING: Creşterea economică a României a fost probabil pozitivă în trimestrul al doilea

ING: Creşterea economică a României a fost probabil pozitivă în trimestrul al doilea (Imagine: Mediafax Foto)

Analiştii ING Bank arată că dobânzile mici au atras clienţi din zona consumatorilor pe segmentul creditării în lei, deşi cererea continuă să fie slabă.

"Din păcate, această uşoară îmbunătăţire va fi probabil tranzitorie, ţinând cont de măsurile fiscale de austeritate care vor avea un impact negativ puternic asupra cererii pentru credite, în special în lei", se arată într-un raport al ING.

Astfel, vânzările retail vor fi afectate semnificativ, din moment ce majoritatea bunurilor de folosinţă îndelungată, cu excepţia maşinilor, se cumpără predominant prin credite în lei.

Contracţia sectorului retail are însă consecinţe negative grave pentru creşterea economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici