Înmatriculările Dacia în Spania au crescut de trei ori la nouă luni

Înmatriculările Dacia în Spania au crescut de trei ori la nouă luni, la 15.559 autoturisme, de la 5.193 unităţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai mare avans în rândul mărcilor prezente pe această piaţă, potrivit Asociaţiei spaniole a constructorilor de automobile şi camioane ANFAC.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările Dacia în Spania au crescut de trei ori la nouă luni

Înmatriculările Dacia în Spania au crescut de trei ori la nouă luni (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

În septembrie, au fost înmatriculate 1.274 de autoturisme Dacia, de aproape 2,5 ori mai multe comparativ cu 381 de unităţi în urmă cu un an.

În cazul mărcii Renault a avut loc un avans de 5% al înmatriculărilor din intervalul ianuarie-septembrie, la 66.108 autoturisme.

Înmatriculările Renault au scăzut însă în septembrie cu 50,3%, la 4.659 de maşini, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Lider al pieţei în primele nouă luni a fost marca Seat, cu 73.225 de autoturisme înmatriculate, în creştere cu 21,7% comparativ cu intervalul similar din 2009.

La nivelul pieţei, înmatriculările au crescut cu 16,2% în primele nouă luni, la 787.189 de autoturisme înmatriculate, dar în septembrie a avut loc un declin de 27,3%, la 56.280 de unităţi.

Preşedintele operaţiunilor Renault în Spania, Jean-Pierre Laurent, a declarat, marţi, pentru AFP, că este pesimist în privinţa evoluţiei pieţei spaniole, care s-a contractat după încheierea programului primei de casare.

Laurent a avertizat că Renault ar putea recurge în Spania la trimiterea angajaţilor în şomaj temporar, dacă situaţia va continua.

"Sunt pesimist în privinţa pieţei, dar optimist în ceea ce priveşte Renault şi Dacia, întrucât produsele noastre răspund cel mai bine epocii pe care o traversăm", a declarat Laurent publicaţiei economice Cinco Dias.

El a indicat că Renault a încheiat un acord cu sindicatele privind reducerea producţiei la fabrica fin Palencia (nordul Spaniei), din 25 octombrie.

"Pentru moment, acordul nu implică măsuri de reducere a numărului de angajaţi, dar, dacă situaţia va continua, este posibil ca la sfârşitul acestui an sau anul viitor să se recurgă şi la măsuri legate de forţa de muncă", a adăugat el, precizând că este vorba despre şomaj temporar.

Renault s-a angajat în faţa sindicatelor să menţină nivelul forţei de muncă până în 2013, în schimbul unei flexibilităţi mai mari.

Grupul deţine în Spania circa 10.000 de angajaţi, care lucrează în patru uzine, două la Valladolid (nord), una la Palencia şi una la Sevilla.

Grupul concurent PSA Peugeot Citroen a decis săptămâna trecută să trimită în şomaj parţial cei 2.150 de angajaţi ai uzinei de la Madrid, până în martie 2011.

Şomajul din Spania este de 20%, cel mai ridicat din zona euro.

În sectorul auto din această ţară lucrează 500.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici