- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.03.2013, 10:16)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 12,1% la două luni
Numărul înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi în ţările Uniunii Europene a crescut cu 12,1% în primele două luni ale anului, la peste 40.200 unităţi, pe o piaţă care continuă să scadă abrupt din cauza situaţiei economice dificile din zona euro, cu recesiune şi şomaj ridicat.
Urmărește
254 afișări
Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 12,1% la două luni (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)
Înmatriculările de autoturisme noi din UE efectuate în lunile ianuarie şi februarie au coborât cu 9,5% faţă de perioda corespunzătoare a anului trecut, la 1,68 milioane unităţi, potrivit datelor prezentate marţi într-un comunicat transmis de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
În februarie, numărul înmatriculărilor a scăzut cu 10,5%, la aproximativ 795.000 unităţi, după un declin de 8,7% în ianuarie.
Dintre principalele mărci auto, numai 8 au înregistrat creşteri în primele două luni ale anului în UE. În procente, creşterea Dacia a fost depăşită numai de Honda (+15,1%) şi Jaguar (+22,1%), care afişează însă volume mai mici, de 18.000, respectiv de 3.200 unităţi. În luna februarie, înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 15,9%, la aproximativ 20.000 unităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Marca Renault a consemnat un declin de 12,5% în ianuarie şi februarie, la circa 113.300 unităţi. Astfel, grupul Renault, care include automobilele Renault şi Dacia, a înregistrat o scădere de 7,1% după primele două luni ale anului, la aproximativ 153.500 înmatriculări.
În luna februarie, Renault a înregistrat un declin de 14,8%, la 57.400 automobile, rezultând o evoluţie de -8,5% la nivel de grup, la 77.400 înregistrări.
Înmatriculările de autoturisme noi din România au coborât cu 12,7% în ianuarie şi februarie, la 7.900 unităţi. La nivelul lunii februarie, România a afişat o scădere de 15,8%, la aproape 3.500 unităţi.
Germania, cea mai mare piaţă europeană, a consemnat un declin de 10,5% în februarie, la aproximativ 200.700 înmatriculări, rezultând o scădere de 9,6% pentru primele două luni din an, la 392.800.
Dintre marile pieţe europene, numai Marea Britanie a consemnat creştere în perioadele analizate, cu 7,9% în februarie, respectiv cu 10,3% în primele două luni, la 210.400 unităţi. Astfel, înmatriculările au scăzut după primele două luni cu 13,5% în Franţa, 17,3% în Italia, respectiv cu 9,7% în Spania.
În Polonia, înregistrările de automobile au urcat cu 4,9% în primele două luni, la aproape 24.200 unităţi, avansul încetinind însă la 0,9% în februarie. Cehia a raportat un declin de 22% în februarie, rezultând o scădere de 14,5% în primele două luni din an, la 22.600 maşini.
Marii producători auto au înregistrat scăderi generalizate pe pieţele europene de la începutul acestui an, variind de la aproximativ -7% pentru Volkswagen şi Renault la minus 13-14% în cazul General Motors, Fiat şi PSA Peugeot Citroen, respectiv -23% pentru Ford.
Constructorii de maşini premium au trecut de asemenea pe minus în februarie, cu scăderi de circa 2% la BMW şi Mercedes-Benz, respectiv -4% în cazul Audi. Pentru primele două luni, producătorii de autoturisme de lux afişează creşteri modeste.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe