- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.03.2013, 10:16)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 12,1% la două luni
Numărul înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi în ţările Uniunii Europene a crescut cu 12,1% în primele două luni ale anului, la peste 40.200 unităţi, pe o piaţă care continuă să scadă abrupt din cauza situaţiei economice dificile din zona euro, cu recesiune şi şomaj ridicat.
Urmărește
254 afișări
Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 12,1% la două luni (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)
Înmatriculările de autoturisme noi din UE efectuate în lunile ianuarie şi februarie au coborât cu 9,5% faţă de perioda corespunzătoare a anului trecut, la 1,68 milioane unităţi, potrivit datelor prezentate marţi într-un comunicat transmis de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
În februarie, numărul înmatriculărilor a scăzut cu 10,5%, la aproximativ 795.000 unităţi, după un declin de 8,7% în ianuarie.
Dintre principalele mărci auto, numai 8 au înregistrat creşteri în primele două luni ale anului în UE. În procente, creşterea Dacia a fost depăşită numai de Honda (+15,1%) şi Jaguar (+22,1%), care afişează însă volume mai mici, de 18.000, respectiv de 3.200 unităţi. În luna februarie, înmatriculările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 15,9%, la aproximativ 20.000 unităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Marca Renault a consemnat un declin de 12,5% în ianuarie şi februarie, la circa 113.300 unităţi. Astfel, grupul Renault, care include automobilele Renault şi Dacia, a înregistrat o scădere de 7,1% după primele două luni ale anului, la aproximativ 153.500 înmatriculări.
În luna februarie, Renault a înregistrat un declin de 14,8%, la 57.400 automobile, rezultând o evoluţie de -8,5% la nivel de grup, la 77.400 înregistrări.
Înmatriculările de autoturisme noi din România au coborât cu 12,7% în ianuarie şi februarie, la 7.900 unităţi. La nivelul lunii februarie, România a afişat o scădere de 15,8%, la aproape 3.500 unităţi.
Germania, cea mai mare piaţă europeană, a consemnat un declin de 10,5% în februarie, la aproximativ 200.700 înmatriculări, rezultând o scădere de 9,6% pentru primele două luni din an, la 392.800.
Dintre marile pieţe europene, numai Marea Britanie a consemnat creştere în perioadele analizate, cu 7,9% în februarie, respectiv cu 10,3% în primele două luni, la 210.400 unităţi. Astfel, înmatriculările au scăzut după primele două luni cu 13,5% în Franţa, 17,3% în Italia, respectiv cu 9,7% în Spania.
În Polonia, înregistrările de automobile au urcat cu 4,9% în primele două luni, la aproape 24.200 unităţi, avansul încetinind însă la 0,9% în februarie. Cehia a raportat un declin de 22% în februarie, rezultând o scădere de 14,5% în primele două luni din an, la 22.600 maşini.
Marii producători auto au înregistrat scăderi generalizate pe pieţele europene de la începutul acestui an, variind de la aproximativ -7% pentru Volkswagen şi Renault la minus 13-14% în cazul General Motors, Fiat şi PSA Peugeot Citroen, respectiv -23% pentru Ford.
Constructorii de maşini premium au trecut de asemenea pe minus în februarie, cu scăderi de circa 2% la BMW şi Mercedes-Benz, respectiv -4% în cazul Audi. Pentru primele două luni, producătorii de autoturisme de lux afişează creşteri modeste.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe