INS: Cantitatea de lapte brut importată de procesatori a crescut cu 47,6% în primele opt luni

Unităţile procesatoare din România au importat în primele opt luni ale anului o cantitate de lapte brut cu 47,6% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului INS: Cantitatea de lapte brut importată de procesatori a crescut cu 47,6% în primele opt luni

INS arată că în primele opt luni din 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 3,7%. De asemenea, conform INS, cea mai mare creştere de producţie a fost înregistrată la unt, de plus 9,9%.

„Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în perioada 1.I – 31.VIII.2024 faţă de perioada 1.I – 31.VIII.2023”, transmite INS:

În luna august 2024 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 2,1%, iar cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut cu 22,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna august 2024 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 5,3%. Producţia de lapte acidulat a înregistrat cea mai mare creştere, de 7,8%, în timp ce cea mai mare scădere a producţiei s-a înregistrat la unt, de -8,3%.

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut în luna august 2024 cu 26,0% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici