- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.10.2017, 09:35)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INS: Cheltuielile populaţiei au reprezentat 84% din venituri, în al doilea trimestru din 2017
Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în al doilea trimestru din 2017, în medie, de aproape 2.800 de lei lunar pe gospodărie, peste 1.000 de lei pe persoană, şi au reprezentat 84% din nivelul veniturilor totale, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.
Urmărește
1572 afișări
INS: Cheltuielile populaţiei au reprezentat 84% din venituri, în al doilea trimestru din 2017
Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul al doilea din 2017, în termeni nominali, 3.329 de lei pe gospodărie şi 1.264 de lei pe persoană.
Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în perioada aprilie-iunie din 2017, în medie, de 2.797 de lei lunar pe gospodărie (1.062 de lei pe persoană) şi au reprezentat 84,0% din nivelul veniturilor totale.
Veniturile băneşti au fost, în medie, de 3.011 lei lunar pe gospodărie (1.143 de lei pe persoană), iar veniturile în natură de 319 lei lunar pe gospodărie (121 lei pe persoană).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Ion Cristoiu: Politicienii noştri sînt în viaţa ţării ceea ce sînt instalatorii în baie
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează onomastica
-
Războiul intră într-un nou an. Ucraina pierde teren în faţa Rusiei, dar Zelenski promite rezistenţă totală în 2025
Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (61,2% din veniturile totale ale gospodăriilor).
La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (21,7%), veniturile din agricultură (2,3%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,3%) şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,4%). O pondere importantă deţin şi veniturile în natură (9,6%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (8,2%).
Mediul de rezidenţă influenţează diferenţele de nivel şi, mai ales, de structură între veniturile gospodăriilor dintre mediul urban şi mediul rural, precizează INS.
Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).
Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei, doar 0,6%.
Mediul de rezidenţă determină unele particularităţi în ceea ce priveşte mărimea şi structura cheltuielilor totale de consum, menţionează sursa citată.
Conform clasificării standard pe destinaţii a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare şi băuturile nealcoolice au deţinut, în perioada aprilie-iunie, în medie, 35,8% din consumul gospodăriilor.
Citeşte şi: Hackeri ruşi ar fi sustras secrete cibernetice ale SUA de la NSA / Una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii în domeniul securităţii
Citeşte şi: Halep - Kasatkina: 6-2, 6-1. Simona este în semifinale la Beijing! Românca mai are nevoie de o victorie pentru a o depăşi pe Muguruza şi a trece, virtual, pe locul 1 în clasamentul WTA
Citeşte şi: Cea mai mare afacere din istoria României: Investiţia de 1,7 miliarde de euro din jurul Băneasa Shopping City. Va fi un "oraş" de sine stătător
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cea mai mare afacere din istoria României: Investiţia de 1,7 miliarde de euro din jurul Băneasa Shopping City. Va fi un "oraş" de sine stătător
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Marcel Ciolacu a postat un filmuleț în care arată că și-a făcut tatuaj pe mâna stângă cu mesajul „Nu se mărește TVA-ul”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:25
-
astăzi, 11:10