- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INS: România, în primele 10 state ale UE după numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine
România se situa, anul trecut, în primele zece state în UE în funcţie de efectivele de bovine şi porcine, deşi aflate în scădere, şi pe poziţia patru în funcţie de efectivul de ovine şi caprine, numărul acestora fiind în urcare comparativ cu 2006, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).
INS: România, în primele 10 state ale UE după numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine (Imagine: Mediafax Foto)
Pe lângă efectivele de bovine şi porcine, şi cele de păsări erau în scădere, la 1 decembrie 2007 față de perioada similară din anul anterior, se arată într-un comunicat al INS.
Numărul total de bovine, la 1 decembrie 2007, era în coborâre cu 3,9%, faţă de perioada corespunzătoare din 2006, la 2,81 milioane de capete, se arată într-un comunicat al INS.
Efectivul matcă, compus din vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie, era, de asemenea, în scădere cu 4,4%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
România se afla în primele zece ţări ale UE, după state membre cu tradiţie în creşterea bovinelor, precum Franţa (19,12 milioane de capete), Germania (12,6 milioane de capete), Marea Britanie (10,07 milioane de capete), Italia (6,57 milioane de capete), Spania (6,4 milioane de capete), Polonia (5,4 milioane de capete) şi Olanda (3,82 milioane de capete), se spune în comunicat.
Numărul total de porcine era în coborâre cu 3,7%, la 6,56 milioane de capete, iar efectivul matcă (scroafe de prăsilă) cu 15%.
România s-a situat pe locul opt în UE, după Germania (26,94 milioane de capete), Spania (25,61 milioane de capete), Polonia (17,62 milioane de capete), Franţa (14,96 milioane de capete), Danemarca (13,17 milioane de capete), Olanda (11,71 milioane de capete) şi Italia (9,27 milioane de capete).
O evoluţie descendentă avea şi efectivul de păsări, scăderea fiind de 3,5%, la 82,03 milioane de capete, precum şi efectivul de păsări ouătoare, în coborâre cu 10,1%.
La 1 decembrie 2007, creşteri erau înregistrate pe segmentul ovine şi caprine, numărul acestora fiind de 9,33 milioane de capete, în urcare cu 11,1%, iar efectivul matcă (oi, mioare şi capre) avea un avans de 2,9%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO