INS: România, în primele 10 state ale UE după numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine

România se situa, anul trecut, în primele zece state în UE în funcţie de efectivele de bovine şi porcine, deşi aflate în scădere, şi pe poziţia patru în funcţie de efectivul de ovine şi caprine, numărul acestora fiind în urcare comparativ cu 2006, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului INS: România, în primele 10 state ale UE după numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine

INS: România, în primele 10 state ale UE după numărul de bovine, porcine, ovine şi caprine (Imagine: Mediafax Foto)

Pe lângă efectivele de bovine şi porcine, şi cele de păsări erau în scădere, la 1 decembrie 2007 față de perioada similară din anul anterior, se arată într-un comunicat al INS.

Numărul total de bovine, la 1 decembrie 2007, era în coborâre cu 3,9%, faţă de perioada corespunzătoare din 2006, la 2,81 milioane de capete, se arată într-un comunicat al INS.

Efectivul matcă, compus din vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie, era, de asemenea, în scădere cu 4,4%.

România se afla în primele zece ţări ale UE, după state membre cu tradiţie în creşterea bovinelor, precum Franţa (19,12 milioane de capete), Germania (12,6 milioane de capete), Marea Britanie (10,07 milioane de capete), Italia (6,57 milioane de capete), Spania (6,4 milioane de capete), Polonia (5,4 milioane de capete) şi Olanda (3,82 milioane de capete), se spune în comunicat.

Numărul total de porcine era în coborâre cu 3,7%, la 6,56 milioane de capete, iar efectivul matcă (scroafe de prăsilă) cu 15%.

România s-a situat pe locul opt în UE, după Germania (26,94 milioane de capete), Spania (25,61 milioane de capete), Polonia (17,62 milioane de capete), Franţa (14,96 milioane de capete), Danemarca (13,17 milioane de capete), Olanda (11,71 milioane de capete) şi Italia (9,27 milioane de capete).

O evoluţie descendentă avea şi efectivul de păsări, scăderea fiind de 3,5%, la 82,03 milioane de capete, precum şi efectivul de păsări ouătoare, în coborâre cu 10,1%.

La 1 decembrie 2007, creşteri erau înregistrate pe segmentul ovine şi caprine, numărul acestora fiind de 9,33 milioane de capete, în urcare cu 11,1%, iar efectivul matcă (oi, mioare şi capre) avea un avans de 2,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici