- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.06.2018, 12:34)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INS: Trei sferturi din maşini sunt mai vechi de 10 ani, numărul accidentelor a crescut în 2017
Din numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, 75,6% aveau în 2017 o vechime mai mare de 10 ani, iar numărul accidentelor a crescut cu până la 2% (în funcţie de gravitate), arată un studiu al Institutului Naţional de Statistică - INS.
Urmărește
755 afișări
Trei sferturi din maşini sunt mai vechi de 10 ani, numărul accidentelor a crescut în 2017
„Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, existente în evidenţele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2017, a fost de 7,6 milioane (7.635.775) de vehicule, din care 77,3% aparţineau persoanelor fizice, autoturismele reprezentând 78,6% din total. Din numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, 75,6% aveau o vechime mai mare de 10 ani”, arată autorii studiului.
După tipul de combustibil utilizat, 57,8% din numărul total de autoturisme au utilizat benzină, în timp ce numai 0,3% au folosit electricitate, gaz petrolier lichefiat, gaz natural sau alte surse. Ponderea autocamioanelor care au utilizat combustibil motorină a fost de 85,9%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov deţinea cea mai mare pondere în total parc vehicule rutiere, şi anume 1,4 milioane (1.489.369) de vehicule înmatriculate, respectiv 19,5%. Această regiune de dezvoltare a înregistrat cele mai mari ponderi la următoarele categorii de vehicule înmatriculate în circulaţie: vehicule rutiere pentru scopuri speciale (29,6%), autovehicule pentru transportul mărfurilor (20,1%), autoturisme (19,9%), autobuze şi microbuze (19,3%) ṣi semiremorci (18,2%).
În regiunea de dezvoltare Centru au fost înregistrate cele mai multe tractoare (23,6%), mopede şi motociclete (20,7%), depăṣind cu doar 35 vehicule regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi remorci (18,3%).
Vehiculele rutiere aparţinând persoanelor fizice au fost preponderente în parcul existent la 31 decembrie 2017, la următoarele categorii: 85,6% la autoturisme, 82,4% la mopede şi motociclete, 55,9% la tractoare şi 54,1% la remorci şi semiremorci.
Studiul INS constată creşteri ale numărului accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale şi ale numărului persoanelor accidentate: „În cursul anului 2017 s-au înregistrat 31.106 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 42.162 de persoane accidentate, din care 4,6% persoane accidentate mortal”.
Faţă de anul 2016, numărul accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale a crescut cu 1,2%, cel al persoanelor rănite cu 1,6%, iar cel al persoanelor accidentate mortal a crescut cu 2%.
„În anul 2017 comparativ cu anul precedent, se constată o scădere a riscului rutier la un singur tip de accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, după natura acestora şi modul în care s-au produs, respectiv numărul accidentelor între un vehicul ṣi un pieton a scăzut cu 1,5%”, arată documentul citat.
În ceea ce priveşte accidentele de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale produse în localităţi (exclusiv autostrăzi), ponderea acestora reprezintă 82,2% din total accidente, în timp ce ponderea persoanelor accidentate mortal sau rănite a fost de 77,3% din total persoane accidentate.
În anul 2017, din cei 3.801 pietoni şi conducători de vehicule rutiere aflaţi sub influenţa alcoolului care au fost implicaţi în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 1.679, respectiv 44,2% au fost conducători de autoturisme.
Din total persoane accidentate în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, în anul 2017, mai mult de jumătate, respectiv 63,8%, aveau vârsta de cel puţin 30 de ani.
După momentul producerii, ponderi mai mari ale numărului de accidente s-au înregistrat în lunile august (10,6% din numărul total de accidente), iulie (10,2%) şi septembrie (9,7%).
După condiţiile de luminozitate, ziua au avut loc 71,3% din numărul total accidente ṣi după starea carosabilului, 81,2% din accidente au avut loc pe carosabil uscat.
Potrivit INS, cele mai multe accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale s-au produs în regiunea Nord-Est Moldova (16,5%), în timp ce în regiunea Vest s-au produs cele mai puţine accidente (8,3%). În regiunea de dezvoltare Nord-Est au fost înregistrate cele mai multe persoane accidentate în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale (16,3%).
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe