Insolvenţa întârzie să apară. „Momentul adevărului”, aşteptat în următorii 2 ani

  • În 2020 am avut cele mai puţine insolvenţe din ultimul deceniu, conform ZF
  • Din 700.000 de companii din România, doar 80.000 sunt bancabile, conform Coface
  • Efectele negative se vor vedea în 1-2 ani de acum încolo
Urmărește
646 afișări
Imaginea articolului Insolvenţa întârzie să apară. „Momentul adevărului”, aşteptat în următorii 2 ani

În 2020, am avut cele mai puţine insolvenţe din ultimul deceniu, conform ZF. Efectele negative se vor vedea în 1-2 ani de acum încolo.

Economia a fost amorţită de coronavirus anul trecut. Cu toate că ai tot auzit de şomaj, antreprenori disperaţi şi businessuri în pragul falimentului, România a avut cele mai puţine insolvenţe din ultimul deceniu. Datele de la Registrul Comerţului, publicate de Ziarul Financiar demonstrează asta.

Cum este posibil ca într-un an de lockdown, cu afacerile în stand-by, să avem un record pozitiv?

Schema de suport oferită de stat a ajutat companiile să supravieţuiască. Programele de granturi pentru IMM-uri au pompat bani în piaţă, au adus lichiditate şi s-a echilibrat cash-flow-ul firmelor. În vremurile grele partenerii de business s-au unit, în sensul în care a existat înţelegere mai mare între ei.

Chiar dacă am avut cu 11% mai puţine firme în insolvenţă faţă de anul trecut, companiile tot vor sta cu sabia deasupra capului. Având exemplul crizei din 2008, Eugen Anicescu, country manager al Coface România, spune că momentul adevărului va veni în următorii 2 ani. În 2021 va creşte numărul insolvenţelor. Şi, dintr-un studiu al lor, din 700.000 de companii de la noi, doar 80.000 sunt bancabile. Mediul de business este încă fragil.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici