- Home
- Economic
- (18.04.2023, 21:19)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Instituţiile Uniunii Europene au ajuns la un acord privind un plan de 43 de miliarde de euro pentru cipuri
Planul Uniunii Europene de a stimula producţia de microcipuri în cadrul blocului comunitar a primit marţi undă verde, a confirmat preşedinţia suedeză a Consiliului.
Urmărește
695 afișări
Echipele de negociere din partea Parlamentului European, a preşedinţiei suedeze a Consiliului şi a Comisiei au ajuns la un acord asupra Actului European privind cipurile, o serie de măsuri menite să ducă cota UE în lanţul valoric mondial al semiconductorilor la 20% până în 2030 (în prezent, aceasta este de 9%). Pachetul presupune o relaxare a normelor pentru a permite acordarea mai multor subvenţii guvernamentale pentru instalaţiile avansate de cipuri, un buget UE pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul microcipurilor şi instrumente de monitorizare a posibilelor deficite de aprovizionare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Acordul, care a fost încheiat cu câteva săptămâni mai devreme decât era prognozat, deschide calea pentru o creştere a subvenţiilor care ar trebui să permită blocului comunitar să ajungă din urmă alte centre majore de cipuri, precum Statele Unite, Coreea de Sud, Taiwan şi China. Planul a fost pus la punct în urma penuriei cauzate de coronavirus, dar, în ultimul an, tensiunile dintre China şi Taiwan au subliniat importanţa regândirii lanţurilor de aprovizionare.
"Acest lucru ne va permite să reechilibrăm şi să securizăm lanţurile noastre de aprovizionare cu cipuri, reducând dependenţa noastră colectivă de Asia", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, într-o declaraţie pentru POLITICO după încheierea acordului.
Producători de cipuri precum Intel, STMicroelectronics şi GlobalFoundries s-au angajat deja să construiască instalaţii de mai multe miliarde de euro în Germania şi Franţa şi vor solicita aprobarea pentru subvenţii naţionale în conformitate cu noile norme privind ajutoarele de stat. TSMC, cu sediul în Taiwan, lider mondial în producţia de cipuri mai avansate, se pare că ia în considerare o investiţie în Europa, dar nu a luat încă o decizie oficială.
Subvenţiile naţionale, care urmează să fie aprobate în conformitate cu noile norme privind ajutoarele de stat, vor reprezenta cea mai mare parte din suma totală de 43 de miliarde de euro pentru investiţii.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe