- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Insula care va găzdui prima comunitate bitcoin din lume. Rezidenţii vor plăti proprietăţile, bunurile şi serviciile cu criptomonedă
Un dezvoltator imobiliar din Caraibe creează prima comunitate bitcoin din lume, unde rezidenţii vor plăti proprietăţile, bunurile şi serviciile în întregime cu criptomonedă, scrie Independent.
Insula care va găzdui prima comunitate bitcoin din lume. Rezidenţii vor plăti proprietăţile, bunurile şi serviciile cu criptomonedă
Prima comunitate complet deschisă pentru bitcoin va fi stabilită în Bequia, o insulă din Caraibe de 18 km pătraţi care face parte din Sf. Vincent şi Grenadine.
Proiectul este ideea dezvoltatorului imobiliar Storm Gonsalves, care intenţionează să construiască 39 de vile de lux, magazine, un club şi clădiri împreună cu compania sa One Bequia.
Locuitorii vor putea plăti pentru achiziţiile zilnice, cum ar fi alimente, restaurante şi divertisment, în bitcoin, precum şi să îşi cumpere proprietatea cu criptomonede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Proprietăţile, cuprinse între 1 milion şi 2,2 milioane dolari, pot fi achiziţionate folosind criptomonede în tranzacţii cu preţuri blocate pentru a evita fluctuaţiile.
Gonsalves spune că a cumpăra proprietăţi cu criptomonede va deveni un lucru normal în următorii ani: „În prezent, suntem pionierii unei forme alternative de finanţare. Suntem, de asemenea, pionierii unui nou mod de marketing. Există peste 1 trilion de dolari în capitalizarea de piaţă a bitcoin, iar mulţi au cumpărat pentru prima dată când bitcoin a fost doar 1.000 $. Deci, există o mulţime de averi în piaţa criptomonedelor care nu mai pot fi ignorate”.
Criptomonedele ar putea oferi, de asemenea, o soluţie la provocările financiare din Caraibe, unde comunităţile insulare pot fi separate de facilităţile bancare obişnuite.
Ca urmare, ţările din Caraibe adoptă blockchain-ul şi criptomonedele mai repede decât în altă parte, a spus Gonsalves. St Lucia, Grenada, Antigua şi Barbuda şi St Kitts şi Nevis au lansat DCash, prima uniune mondială de monedă digitală din lume, susţinută de o bancă centrală.
Gonsalves crede că proprietăţile Bequia îi vor atrage pe cei care investesc deja în criptomonede. El a declarat pentru Euronews: „Nu toată lumea înţelege avantajul criptomonedelor. Oamenii sunt încă sceptici”.
„Investitorii cripto-timpurii nu sunt speculatorii tipici şi cred cu tărie în filosofia descentralizării din spatele bitcoin şi blockchain. Nu sunt speculatorii tipici”.
Cu toate acestea, dezvoltatorul a spus că cei care trăiesc în comunitate vor putea folosi şi dolari SUA dacă doresc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20