INTERVIU EXCLUSIV ZF-GÂNDUL - Klauss Mangold: Eu aş fi optimist în ceea ce priveşte viitorul României

Klaus Mangold, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din lume, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Ziarul Financiar şi gândul în care a vorbit despre eşecul privatizării Oltchim, despre atuurile care fac din România un stat atractiv pentru investitorii străini, precum şi despre provocările cu care se confruntă liderii europeni.

Urmărește
1141 afișări
Imaginea articolului INTERVIU EXCLUSIV ZF-GÂNDUL - Klauss Mangold: Eu aş fi optimist în ceea ce priveşte viitorul României

Klauss Mangold

În prezent, Mangold este preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild (una dintre cele mai renumite bănci private din lume), membru în Consiliul de Supraveghere al companiilor Metro (lider mondial pe piaţa cash&carry şi prezent în România) şi Continental (lider în industria auto), preşedinte al Consiliului de Supraveghere al grupurilor TUI (unul dintre cele mai importante grupuri de turism din Europa) şi Alstom (unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de transport şi infrastructură de la nivel mondial).

Mangold: „România poate fi o ţară interesantă pentru noi investiţii în industria auto”

Un investitor străin este interesat de un mediu de afaceri stabil, de politici economice previzibile şi de o forţă de muncă bine calificată atunci când ia decizia de a intra pe o nouă piaţă, este de părere Klaus Mangold. Afaceristul german susţine că România are aceste avantaje, în special în zona producţiei auto.

„După cum ştiţi, întrebarea-cheie este <de ce are nevoie un investitor străin pentru a veni într-o ţară?>. Cred că sunt mai multe motive. Trebuie să ai un mediu de afaceri foarte stabil, oamenii trebuie să aibă încredere în politicile economice, să ştie că ar beneficia de un avantaj competitiv, dacă ar investi în acea ţară şi, mai ales, să ai tineri bine educaţi. Mai trebuie să ai o forţă de muncă suficient de bine calificată pentru a lucra într-o fabrică. Eu cred că România dispune de aceste avantaje”, a explicat Mangold într-un interviu pentru Ziarul Financiar şi gândul.

„Judecând după experienţa companiilor germane care fac afaceri aici de 10-15 ani, indiferent că vorbim de dealeri auto, retaileri etc. observăm că toate aceste companii au înregistrat succese pe această piaţă. România, în mod special, poate fi o ţară foarte interesantă pentru noi investiţii în industria auto”, a subliniat el, adăugând că România se confruntă într-adevăr cu probleme în ceea ce priveşte infrastructura.

Mangold: „Eu aş fi optimist în ceea ce priveşte viitorul României”

Mangold susţine că este optimist cu privire la viitorul României. „Ţinând cont de experienţa companiilor germane care fac afaceri în România, marea lor majoritate îşi propune extinderea capacităţilor de producţie aici. Eu văd în asta un semn bun care arată încredere şi că aceste companii îşi propun să-şi continue activităţile”, a explicat fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler Services AG.

România prezintă avantaje atât din punctul de vedere al competitivităţii forţei de muncă şi a calităţii profesioniştilor din industrie, cât şi din punct de vedere al poziţionării geografice, este de părere Mangold.

„Vă aflaţi în centrul Europei de Est, sunteţi aproape de Turcia, care va fi o piaţă foarte mare în viitor şi puteţi fi o punte de legătură în acest sens. De asemenea, sunteţi aproape de Rusia, o altă ţară cu mare potenţial de afaceri în viitor”, a precizat Mangold.

Citeşte continuarea interviului cu Klauss Mangold pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici