- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Intesa vede România cu cea mai mică creştere economică dintre statele din regiune până în 2015
România va avea până în 2015 o creştere economică medie anuală de 2,2%, potrivit Intesa Sanpaolo, estimări care plasează economia românească pe ultima poziţie între cele 11 state din regiune unde banca italiană este prezentă.
Directorul general al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a declarat marţi, la Milano, la prezentarea planului de afaceri pentru următorii 3 ani, că banca se va concentra în continuare pe afacerile din Italia, chiar dacă aparent alte economii, inclusiv cele emergente, vor înregistra creşteri mai mari, indicând printre pieţele de interes Turcia, Polonia şi Cehia.
El a precizat că eventuale achiziţii în afara Italiei ar putea fi realizate dacă apar oferte tentante de preluare a unor bănci de dimensiuni medii.
"Din cele cinci miliarde de euro pe care banca urmează să le atragă prin majorarea de capital nu sunt excluse şi eventuale achiziţii, dar numai dacă există oportunităţi care să corespundă profilului băncii, strategia principală fiind de creştere organică", a spus Passera.
În ceea ce priveşte piaţa românească, Passera a arătat că Intesa Sanpaolo nu are în prezent un plan de dezvoltare agresivă în România.
"Nu suntem angajaţi în niciun program de creştere în România, deşi rămâne o ţară cu perspective. În afară de fuziunea cu CR Firenze nu avem în prezent un plan de dezvoltare agresivă în România", a precizat Passera.
Potrivit datelor Intesa Sanpaolo, subsidiara din România are o cotă de piaţă de 1,1% în funcţie de active, printre cele mai scăzute din regiune, alături de Rusia şi Ucraina.
Intesa Sanpaolo a avut anul trecut pierderi de nouă milioane de euro în România, după ce a încheiat anul anterior pe zero.
Veniturile operaţionale a urcat cu 3,2% anul trecut, la 48 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului italian.
Pierderile din operaţiuni continue înregistrate de bancă în România s-au majorat cu 42%, la zece milioane de euro, în timp ce costurile operaţionale au urcat cu 1,5%, la 40 de milioane de euro.
Portofoliul de depozite a crescut anul trecut cu o treime, de la 300 de milioane de euro la sfârşitul anului 2009 la 400 de milioane de euro în decembrie, iar soldul împrumuturilor a avansat tot cu o treime, de la 600 de milioane de euro la 800 de milioane de euro.
Activele băncii au urcat de la 700 de milioane de euro în decembrie 2009 la un miliard de euro la finele anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO