- Home
- Economic
- (03.06.2021, 16:50)
- Alex Dinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investiţia în oameni, un prim pas pentru succes în afaceri. Veşti bune pentru angajatori, dar şi pentru angajaţi
- HG 558/2021 are obiectivul de a creşte rata de ocupare a locurilor din câmpul muncii.
- Se vrea ca până la 75% din segmentul 20-64 ani să ocupe câmpul muncii până în 2027.
- Măsurile vor să combată munca la negru, iar granturile vor veni din fonduri europene nerambursabile.
Urmărește
252 afișări
Deşi cei mai mulţi antreprenori îşi doresc o echipă întotdeauna bine pregătită, unele programe dezvoltate pentru angajaţi pot fi costisitoare. Totuşi, acum vor putea beneficia de ajutoare de stat pentru formarea profesională. O spun noile măsuri prevăzute în Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, firmele vor putea beneficia de granturi atât pentru traininguri cât şi pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu.
Cosmin are o firmă care activează în sectorul IT de peste 10 ani. Unele trainguri sunt scumpe, însă el se bazează şi pe colegii lui cu o vechime mai mare
Ei sunt o sursă foarte bună de formare pentru tinerii care vin să lucreze la el.
„Contează foarte mult nişele pentru că sunt cursuri, sunt abonamente la cursuri de la 30-50 de euro lunar la sute de euro. Contează foarte mult nivelul la care se află persoana respectivă. Costurile sunt undeva la 130-150 de euro pe zi de om, strict la firma de team building. Oamenii care au o vârstă şi au o vechime în companie ştiu tot ce se întâmplă acolo şi le este mult mai uşor să le explice celorlalţi”, consideră Cosmin Daraban, antreprenor.
Emil este inginer. În urmă cu un an a terminat facultatea, iar prima lui zi de muncă a fost de acasă. Asta din cauza pandemiei. Evident, colegii lui şi-au arătat bunăvoinţa. Însă au fost unele momente când interacţiunea fizică cu cineva i-ar fi prins mai bine. Pentru că este intuitiv, el a reuşit să acopere unele lipsuri care puteau fi evitate prin traininguri specifice.
„A fost puţin mai ciudat pentru că, nefiind la birou, nu puteam să mă duc la cineva să îl întreb dacă aveam nevoie de ceva. Mi-am setat eu o oră de trezire şi am încercat să respect acelaşi program în fiecare zi ca să delimitez munca de restul timpului. În opinia mea, pentru fiecare loc de muncă e nevoie de un anumit training sau o anumită asistenţă pentru acomodarea la locul de muncă”, susţine Emil Panaitescu, inginer.
Indiferent că sunt scumpe sau ieftine, trainingurile nu ţin numai de angajator. Depinde foarte mult şi de cât de mare este dorinţa celui care vrea să înveţe.
Gina oferă consiliere angajaţilor pe partea de dezvoltare personală. Ea spune că nu trebuie să aştepţi neapărat iniţiativa angajatorului tău, mai ales că eşti într-o eră digitală unde poţi afla orice oricând.
„(Trainingurile n.r.) sunt importante în funcţie de obiectivele companiei şi în funcţie de dorinţa acelei companii de a se dezvolta Fiecare om are ca şi scop în viaţă zona asta de evoluţie. Dacă de la un an la altul simţi că nu ai evoluat intervine cumva o zonă de frustrare. Ar fi important să ne uităm să vedem care sunt acele programe care ne ajută pe noi să ne dezvoltăm. Este important să aleagă acele programe unde return on investment, recuperarea investiţiei se face într-un timp rapid. Corporaţiile, dacă pot să le numesc aşa, au cultura trainingului, au cultura aceasta de a investi în oameni”, spune Gina Matei, job coach şi antreprenor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe