Investiţie azeră în România? Azerii de la Socar Petroleum s-au încris pe lista companiilor interesate să construiască un terminal de bitum în Portul Constanţa în parteneriat cu Oil Terminal

Socar Petroleum SA, subsidiară a SOCAR (The State Oil Company of Azerbaijan Republic – compania petrolieră de stat a Azerbaidjanului), intrată pe piaţa din România începând cu 2011, s-a încris pe lista Oil Terminal (OIL) a companiilor interesate pentru parteneriatul de construire a unui terminal de bitum în Portul Constanţa, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Urmărește
8454 afișări
Imaginea articolului Investiţie azeră în România? Azerii de la Socar Petroleum s-au încris pe lista companiilor interesate să construiască un terminal de bitum în Portul Constanţa în parteneriat cu Oil Terminal

Investiţie azeră în România? Azerii de la Socar Petroleum s-au încris pe lista companiilor interesate să construiască un terminal de bitum în Portul Constanţa în parteneriat cu Oil Terminal

“Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii că alte două firme au mai transmis intenţii în constituirea unui parteneriat pentru construirea unui terminal de bitum. Având în vedere că societatea este interesată în a identifica în mod competitiv şi transparent cea mai bună soluţie pentru aceasta investiţie, a comunicat celor două firme că trebuie să asume intrarea în competiţie în aceasta etapă, fără parcurgerea celor anterioare, cu condiţia respectării termenului limita de depunere a ofertelor respectiv 20.12.2023 - termen de decădere din procedura. În data de 20.11.2023 SOCAR Petroleum S.A a confirmat acceptarea condiţiilor”, potrivit Oil Terminal.

Pe listă sunt înscrise acum şapte companii, inclusiv cu Socar.

Celelalte sunt Takida Terminal, companie din Republica Moldova controlată de Constantin Leonov şi înfiinţată în 24 mai 2022, Euronova Energies – trader de ţiţei, Frial SA- terminal din Constanţa cu afaceri de 29 mil. lei, OMV Petrom, Trafigura – trader de mărfuri, Vitaro Energy SRL.

Compania va avea întâlniri cu fiecare dintre aceste companii iar ofertele ferme vor fi discutate în AGA. Oil Terminal vrea să dezvolte un proiect de construcţie a unui terminal de bitum, potrivit Strategiei de Dezvoltare şi a Planului de administrare 2023-2027.

„Întrucât Oil Terminal nu deţine surse proprii pentru implementarea unor astfel de proiecte de dezvoltare, societatea este interesată de constituirea unor parteneriate în acest sens”.

Marţi acţiunile OIL se tranzacţionează la 0,12 lei. Compania are o capitalizare bursieră de 361 mil. lei. Oil Terminal a raportat venituri de 256 mil. lei şi un profit net de 23,7 mil. lei în primele nouă luni din 2023. Spre comparaţie la nouă luni din 2022 veniturile erau de 213 mil. lei şi profitul de 28,6 mil. lei. Compania este controlată în proporţie de 87,8% de statul român.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici