- Home
- Economic
- ALBA IULIA, (23.02.2017, 17:13)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş
Peste 8,4 milioane de euro vor fi investiţi într-o staţiune balneo-climaterică cu centre de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi agrement, la Ocna Mureş, oraş care a fost zeci de ani pe harta turistică a României prin băile sărate, momentul de glorie fiind atins în 1980.
Urmărește
948 afișări
Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în staţiunea balneo-climaterică Ocna Mureş
Ocna Mureş, oraş care a oferit, în trecut, mai multe variante de tratament, fusese şters de pe harta turistică a României de azi, însă, acum, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria acestui oraş au decis să investească peste 8,4 milioane de euro într-un obiectiv turistic important, respectiv o staţiune balneo-climaterică cu bază de tratament şi agrement, care să îşi poată primi turiştii în 2020.
Proiectul spune că staţiunea din „Oraşul Sării” va avea spaţii cu destinaţii multiple, între care o bază de agrement cu o sală de fitness, un restaurant, mai multe săli pentru tratamente, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, un magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscine şi locuri de joacă pentru copii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Staţiunea va oferi, totodată, mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, bunăstare, înfrumuseţare şi divertisment.
De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară cu săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.
Consilierii judeţeni din Alba au aprobat, joi, două proiecte de hotărâre privind asocierea între Consiliul Judeţean şi Primăria Ocna Mureş în vederea realizării, în comun, a staţiunii balneo-climaterice, pe o suprafaţă de 10.656 de metri pătraţi.
Potrivit oficialilor, baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2020, iar lucrările vor începe în câteva luni.
Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri, potrivit proiectelor de hotărâre aprobate în şedinţa CJ Alba.
Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.
Primarul din Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acest proiect este un început pentru revenirea economică a oraşului.
“Acesta nu va rezolva toate problemele economice ori sociale ale locuitorilor, dar dă startul unei relansări economice bazate pe resurse naturale aproape nelimitate, relansează în domeniul tratamentului balneoclimateric din România un brand de prestigiu: Băile Sărate Ocna Mureş. Baza de tratament este primul pas, dar este un pas mare pentru că această investiţie nu se adresează numai locuitorilor judeţului Alba, ci tuturor acelora, care în suferinţă fiind, îşi pot găsi vindecarea utilizând bogăţiile naturale ale oraşului Ocna Mureş”, a declarat primarul Silviu Vinţeler.
Încă din 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.
Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe