Investiţii de 20 de milioane de euro în sectorul balnear

Ministerul Turismului va aloca în următorii ani circa 20 milioane de euro, pentru a participa, alături de autorităţile publice locale, la dezvoltarea a două proiecte balneare, la Tuşnad şi Praid, a anunţat joi ministrul Elena Udrea.

102 afișări
Imaginea articolului Investiţii de 20 de milioane de euro în sectorul balnear

Investiţii de 20 de milioane de euro în sectorul balnear (Imagine: Mediafax Foto)

"Este vorba de investiţii într-un centru balnear la Tuşnad şi un altul la Praid. Valoarea proiectelor se ridică la 20 milioane de euro şi vor fi demarate în acest an. Nu ştiu când vor fi finalizate", a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, prezentă la Bursa Internaţională de Turism, care se desfăşoară între 19 şi 22 februarie la Milano.

Ea a adăugat că aceste proiecte sunt ale autorităţilor publice locale, iar suma de 20 milioane euro reprezintă participaţia Ministerului Turismului.

Oficialul a adăugat că un alt parteneriat ar putea fi încheiat cu compania Foradex, care deţine licenţa de exploatare a izvoarelor termale din nordul Bucureştiului.

"Cei de la Foradex au venit cu ideea unui parteneriat cu Ministerul Turismului, pentru a dezvolta un centru balnear lângă Bucureşti. A fost o propunere din partea lor şi trebuie evaluată", a spus Udrea.

Totodată, ea a anunţat că mai multe companii private din Dubai şi Arabia Saudită s-au declarat interesate de investiţii în turismul balnear din România.

"Avem solicitări din zona ţărilor arabe. Este vorba de Dubai şi Arabia Saudită. Ei vor să vină şi să investească în turismul balnear românesc", a afirmat Udrea.

În acest sens, ministrul român urmează să stabilească întâlniri cu reprezentanţii firmelor şi să le recomande unde ar putea investi.

"Sunt obligată să mă întâlnesc cu ei. Le putem recomanda zone în care să investească. Există o staţiune balneară, nu vreau să-i dau numele, în care nu s-a investit nimic. Poate arabii fac un parteneriat cu cei de-acolo", a mai spus Udrea.

Ea a adăugat că pe teritoriul României sunt 2.000 de izvoare termale, cea mai mare parte fiind neexploatate. Ministrul a precizat că unele izvoarele naturale sunt în administraţie privată, dar "din păcate" nu sunt în proprietatea celor care fac turism balnear.

"Batem mii de kilometri ca să facem spa cu apă de la chiuvetă şi petale de trandafiri, în loc să facem la noi acasă aceste spa-uri, pentru că tot avem aceste ape termale", a spus Udrea.

Citeşte şi:

Udrea: Ministerul ar putea construi un complex balnear în nordul Bucureştiului

Udrea: Prin exemplul cu apa termală din Capitală am vrut să arăt că nu se ştie potenţialul turistic

Udrea vrea să transforme Bucureştiul într-o destinaţie de turism balnear

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici