- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Investiţiile în producţia de energie din cărbune vor creşte preţul acestui combustibil
Proiectele de investiţii în unităţi de producţie a energiei din cărbune vor duce la o creştere a preţului acestui combustibil, iar sectorul trebuie restructurat inclusiv prin reducerea numărului de angajaţi, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban.
"Proiectele de investiţii vor mări preţul cărbunelui, dar nu ne putem delimita de acest sector, chiar dacă este poluant. Dar sectorul trebuie restrucutrat, atât ca eficienţă a centralelor, cât şi ca număr de personal", a afirmat Şerban, la conferinţa MEDIAFAX Talks about energy.
El a adăugat că România trebuie să devolte sectorul nuclear în strânsă legătură cu cel de minerale.
"Uraniul trebuie să fie dezvoltat, trebuie să explorăm şi ultimele zăcăminte pe care le mai avem, să ne dezvoltăm relaţiile, precum cele cu Kazahstanul. Apoi ne vom gândi la o tehnologie de ultimă oră, dacă vom mai construi o centrală nucleară, aşa cum noi politic ne-am angajat. În 2-3 ani ne vom adapta strategia la cea europeană", a continuat Şerban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
România intenţionează să colaboreze cu Kazahstanul în privinţa exploatării uraniului pentru producţia de energie în centrale nucleare.
Singura unitate nucleară din România, de la Cernavodă, funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare, care asigură circa 18% din consumul naţional. Alte două reactoare, cu puteri similare, vor fi construite până în 2015- 2016, în urma unei investiţii estimate la patru miliarde de euro.
O a doua centrală nucleară ar urma să fie construită până în 2030, termen extins cu zece ani faţă de estimările anterioare ale autorităţilor, şi va avea 1.000 MW.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27