- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.03.2016, 10:34)
- Indira Crasnea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investiţiile în renovarea clădirilor istorice din Bucureşti au depăşit 100 milioane euro
Investiţiile în renovarea clădirilor istorice din Bucureşti au totalizat în ultimii trei ani peste 100 milioane euro, numărul persoanelor interesate să cumpere clădiri vechi, interbelice, în zone centrale, fiind în creştere, se arată într-un comunicat al Esop Consulting.
Urmărește
682 afișări
După finalizarea lucrărilor de renovare, investitorii introduc aceste clădiri în circuitul comercial.
Printre cumpărători s-au numărat atât grupuri specializate în investiţii imobiliare precum NEPI, Global Vision, Iberia, Hercesa, S+B Gruppe, cât şi companii sau persoane fizice care privesc această piaţă ca o variantă de plasament, precum compania FF Group Romania, care inaugurează o clădire istorică renovată în această lună.
Chiriile de prezentare pentru spaţiile de birouri în clădiri istorice, renovate, variază între 12 şi 18 euro/mp/lună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În total, stocul celor 2.058 de clădiri istorice aflate pe lista monumentelor istorice din Bucureşti însumează circa 926.100 mp, din care circa o treime, cu o suprafaţă totală de 277.830 mp sunt renovate sau în curs de renovare şi au potenţial comercial, potrivit estimărilor ESOP Consulting.
"O proprietate ultracentrală, cu o arhitectură valoroasă, reprezintă o investiţie pe termen mediu şi lung, care îşi păstreză valoare în timp sau există şanse destul de mari de creştere a valorii acestor proprietăţi. Promovată la o chirie adaptată pieţei oricând îşi va găsi clienţi, fie din domeniul office, retail sau hotelier", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting / Corfac International.
În ultimii doi ani investitorii s-au orientat mai ales spre clădirile mai mari, de peste 1.000 mp.
Citeşte şi: Persoanele care cumpără în 2016 clădiri, terenuri şi maşini plătesc impozitele locale în 2017
"Printre potenţialii chiriaşi actuali ai ESOP interesaţi de astfel de clădiri se numără ambasade, instituţii de cultură, companii de marketing şi publicitate, consultanţă in afaceri, avocatură, clinici medicale, instituţii de învăţămant privat, precum şi alte tipuri de companii care activează în domeniul de servicii profesionale sau personale", a mai spus Alexandru Petrescu.
Ultima proprietate de acest gen intrată pe piaţă este cea a grupului FF Group Romania, situată în zona Magheru –Universitate, cu o suprafaţă totală construită de 4.858 mp şi cu o suprafaţă închiriabilă de 2.160 mp.
Alte investiţii similare au fost Magheru One, deţinută de grupul S+B Gruppe, şi o clădire aflată în portofoliul Global Vision, tot din zona Universităţii.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului