Unele companii, care au participat la licitaţii în perioada 2006-2008, au în administrare plajele de la Marea Neagră pe zece ani, în timp ce acelea care au semnat contracte de concesiune vor administra parcele de plajă chiar şi pe 25 de ani.
„Am participat la licitaţie în aprilie 2011 pentru administrarea plajei din faţa hotelului Europa din Eforie Nord şi din cauză că la licitaţie am fost în competeţie cu importatori de fier şi cu companii care nu au nicio legătură cu industria hotelieră a trebuit să dau un preţ foarte mare pentru câştigarea licitaţiei, ceea ce nu este normal”, a declarat omul de afaceri George Copos, care are două hoteluri la mare (Astoria şi Europa). Hotelul omului de afaceri de la mare Europa, cu 221 de camere, este singura unitate de patru stele din Eforie Nord, restul fiind clasificate de la o stea la trei stele.
George Copos a precizat că a trebuit să participe la licitaţia pentru administarea plajei, având în vedere că în contractele cu operatorii din străinătate care aduc turişti în Eforie Nord se cerea ca hotelul să ofere plajă.
Cine poate administra o plajă
„Utilizarea plajelor se face pe mai multe sezoane estivale de către persoane fizice şi juridice: operatori economici care administrează structuri de primire turistice, proprietari ori administratori de ansambluri rezidenţiale care desfăşoară activităţi de turism, operatori economici care desfăşoară activităţi de divertisment, agrement şi/sau sportive, autorităţi ale administraţiei publice locale”, a transmis Cătălin Anton, responsabilul de comunicare al asociaţiei.
Citeşte mai multe despre administratorii plajelor româneşti pe www.zf.ro.