- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.07.2011, 08:16)
- Ioan Dornescu , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investitori britanici: Corupţia, una dintre principalele proboleme în România
Principalele probleme ale investitorilor britanici în România sunt lipsa strategiilor pe termen lung ale partenerilor locali, infrastructura şi corupţia, fiind "scandalos" că aceasta din urmă afectează activităţi curente, precum serviciile medicale, afirmă şeful Camerei de Comerţ Româno-Britanice.
Urmărește
406 afișări
Investitori britanici: Corupţia, una dintre principalele proboleme în România (Imagine: Mediafax Foto)
"Cred că este scandalos să trebuiască să dai mită pentru un doctor. (...) Este inacceptabil ca pentru acţiunile de rutină să fie nevoie să dai mită", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Raymond Breden, noul preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Britanice (British Romanian Chamber of Commerce, BRCC).
El a afirmat că primeşte plângeri din partea membrilor BRCC privind cazuri de corupţie în România şi că nivelul corupţiei nu s-a schimbat în ultimii ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Pe de altă parte, el a spus că natura cazurilor de corupţie a suferit unele modificări. Astfel, dacă până la sfârşitul anului 2006 era solicitată mită pentru introducerea în ţară a unor produse, după 2007 cazurile de corupţie au loc cel mai des la procedurile de achiziţii publice.
El a clasificat corupţia existenţă în două categorii, prima fiind legată de proiectele de investiţii publice, care implică sume mari de bani, şi a doua privind acţiunile de rutină, precum vizita la un doctor.
Legat de subiectul corupţiei, el a arătat că în acest an Ministerul Justiţiei a început să ia o serie de măsuri susţinute pentru stoparea acesteia.
Breden a adăugat că în prezent corupţia nu mai este acceptată faţă de anii trecuţi când, deşi cazurile erau cunoscute, opinia generală era că nu se poate face nimic.
Printre avantajele României pentru investitorii britanici, preşedintele BRCC a nominalizat costurile reduse cu forţa de muncă, mărimea şi potenţialul pieţei şi spiritul antreprenorial.
El a mai spus că a avut luni dimineaţă o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, la care au participat şi reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Americane (AmCham Romania) şi ai Consiliului Investitorilor Străini, care au avansat autorităţilor un set de propuneri legate de Codul Fiscal.
Potrivit sursei citate, solicitările nu au vizat reducerea taxelor, ci anumite clarificări ale legislaţiei existente şi un plus de stabilitate.
"Guvernul nu trebuie neapărat să fie de acord cu cererile noastre, dar vrem să ştim că va exista un pas următor, iar dacă propunerile nu sunt acceptate, să aflăm motivele", a spus Breden.
Preşedintele BRCC - totodată director al companiei de audit şi consultanţă KPMG - a adăugat că firmele britanice sunt interesate în România în principal de sectoarele de servicii, producţie sau industria de petrol şi gaze. România este prezentă în Marea Britanie prin doar prin exporturi, fără să existe vreo companie din România care să-şi fi deschis o subsidiară în Marea Britanie.
Şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a adus în discuţie, recent, problema corupţiei, afirmând că unele companii americane care au investit în România se plâng că oficiali români le cer mită.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe