- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investitorii au 114 mld dolari pentru achiziţii imobiliare în EMEA,sub 1% ar putea ajunge în România
Investitorii au disponibili circa 114 miliarde de dolari pentru investiţii imobiliare în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), din care în România ar putea fi investit mai puţin un miliard de dolari (sub 1%), estimează compania DTZ.
"DTZ Research a identificat 329 miliarde de dolari, capital disponibil pentru investiţii imobiliare la nivel global 2011. Capitalul destinat EMEA rămâne, în linii mari, constant la 114 miliarde de dolari, regiunea Asia-Pacific va atrage 104 miliarde de dolari, în creştere cu 45%, faţă de jumătatea anului 2010", se arată într-un raport al companiei de consultanţă imobiliară DTZ.
Compania estimează că România va atrage în acest an un volum de investiţii de 400-500 de milioane de euro (552-690 milioane de dolari), ceea ce înseamnă mai puţin de 1% din totalul disponibil pentru EMEA.
"Conform cercetărilor noastre, investiţiile în proprietăţi comerciale din România în 2010 au cumulat 292,9 milioane de euro, reprezentând o creştere cu 138% faţă de anul 2009. Pentru 2011, estimăm un volum de investiţii între 400 şi 500 milioane de euro, reprezentând o creştere de 30%-60%, faţă de anul precedent. În 2010, 89% din volumul total al tranzacţiilor importante pe segmentul imobiliar din România a aparţinut investitorilor străini. Anul trecut, companiile locale a avut o apariţie rară pe piaţa de investiţii, totuşi, mai pronunţată faţă de activitatea din anul precedent", a declarat, într-un comunicat, Cristian Ustinescu, investments director în cadrul biroului DTZ din România.
El a arătat că dacă în 2009 doar 2% din volumul total de investiţii a fost realizat de către companiile româneşti (care vizau sectorul rezidenţial), în 2010, activitatea acestora a crescut la 9%, iar focusul lor s-a deplasat spre segmentul de retail.
La nivel global, studiul DTZ relevă că investitori rămân orientaţi către ţările de origine şi regiunile proxime, care le sunt mai familiare.
"Acest fenomen se remarcă preponderant în Asia Pacific şi EMEA, unde 92% şi 81% din capitalul atras provine din aceeaşi zonă. America face excepţie de la această tendinţa, cu numai 36% din fonduri direcţionate către pieţele proprii. Observăm de asemenea că majoritatea fondurilor continuă să vizeze tipuri de proprietăţi diverse, evidenţiind nevoia de diversificare în plasarea capitalului", se menţionează în raport.
DTZ este o companie globală de consultanţă imobiliară, cu birouri în 140 în 42 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Asia Pacific şi America.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO