Video Investitorii cer ajutorul statului: Avem zone critice în economie. Degeaba ne punem la adăpost dacă nu o să avem mâncare şi medicamente

  • Statul trebuie să intervină în sprijinul afacerilor pentru ca acestea să supravieţuiască în urma crizei generate de Covid-19
  • Investitorii străini avertizează: nu există un compromis între salvarea de virus versus economie
  • Companiile au nevoie de bani sau de amânarea plăţii unor taxe
Urmărește
490 afișări

Mediul de business cere ajutorul statului pentru a traversa criza generată de noul coronavirus. Companiile au nevoie de bani sau de amânarea plăţii unor taxe pentru a putea supravieţui.

Radu Burnete, reprezentant Consiliul Investitorilor Străini: Vedeţi că există câteva zone critice în economie fără de care degeaba ne punem la adăpost dacă nu avem mâncare, medicamente, electricitate, apă, telecomunicaţii. Astfel că aici trebuie să găsim un echilibru. Nu-i un trade-off, ca să zic aşa, sănătatea oamenilor şi salvarea de virus versus economie. Efectiv e un echilibru foarte fin în care prima chestie este să protejăm angajaţii şi consumatorii şi a doua să încercăm să ţinem economia cât de cât funcţională, mai ales în zonele critice.

Turismul, HoReCa şi transporturile sunt domeniile cel mai puternic afectate

Investitorii au propus Guvernului 100 de măsuri de redresare a afacerilor, printre care se află amânarea plăţii contribuţiilor sociale sau posibilitatea de a-şi trimite salariaţii în şomaj tehnic. Premierul Orban a spus că Guvernul va sprijini companiile, dar nu au fost luate încă măsuri concrete în acest sens. Întrr timp, grupul Mobexpert, cu activităţi în industria mobilei, şi-a întrerupt activitatea şi închis magazinele. Decizia a afectat 2.400 de angajaţi, care vor primi 75% din salariu în această perioadă.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici