- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Investitorii români pot tranzacţiona euroobligaţiuni pe bursele externe
Investitorii români pot să tranzacţioneze euroobligaţiuni şi pe pieţele de capital internaţionale, după ce Depozitarul Central (DC) a stabilit o conexiune directă între sistemul propriu de decontare-compensare (RoClear) şi instituţia similară din Luxemburg, Clearstream Banking.
Investitorii români pot tranzacţiona euroobligaţiuni pe bursele externe
"Aşteptările noastre, legate de acest nou serviciu, pus la dispoziţie de către Depozitarul Central, vizează o creştere a activităţii operaţiunilor transfrontaliere, concomitent cu încurajarea listării şi tranzacţionării eurobondurilor la Bursa de Valori Bucureşti", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
Ea a menţionat că participanţii la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului vor putea folosi, pentru decontarea tranzacţiilor cu eurooobligaţiuni, aceeaşi legătură pe care o utilizează pentru decontarea operaţiunilor efectuate la BVB.
"Participanţii vor beneficia de o grilă de comisionare adecvată, negociată în numele lor cu Clearstream Banking Luxembourg de către Depozitarul Central", a mai spus Tănăsoiu.
Potrivit comunicatului, comisionul perceput pentru tranzacţionarea euroobligaţiunilor este mai mic decât cel stabilit de către alte instituţii similare din Europa.
Depozitarul Central realizează atât operaţiunile de depozitare, registru pentru emitenţii de valori mobiliare, cât şi pe cele de compensare-decontare a tranzacţiilor cu valori mobiliare. Supravegherea instituţiei este realizată de către CNVM, responsabilitate împărţită cu BNR în cazul operaţiunilor de compensare-decontare.
Depozitatul Central are un capital social de 21,7 milioane lei, iar BVB este cel mai mare acţionar al instituţiei, controlând 57% din capital.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO