- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iranul ar putea contribui la acoperirea necesarului de energie al Europei
Iranul ar putea reprezenta o sursă importantă de energie pentru Europa, expusă riscului de a se confrunta cu noi reduceri sau întreruperi ale livrărilor de gaze naturale din Rusia, a declarat, pentru Reuters, directorul general al companiei petroliere franceze Total, Christophe de Margerie.
Iranul ar putea contribui la acoperirea necesarului de energie al Europei
Total încearcă să îşi menţină prezenţa în Iran, unde compania investeşte într-un proiect important de exploatare de gaze, într-un timp în care guvernul francez exercită presiuni asupra companiilor în vederea întreruperii legăturilor de afaceri cu statul musulman.
Negocierile privind proiectul South Pars evoluează într-un ritm mai lent, a indicat De Margerie, negând însă că această situaţie este o consecinţă a intervenţiei guvernului francez, care a solicitat, în luna septembrie, restricţionarea legăturilor economice cu Iranul, în contextul nemulţumirii statelor occidentale privind programul nuclear dezvoltat de statul musulman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Astăzi aş fi încântat să am un contract pentru proiectul South Pars gata de semnat, dar acest document nu există încă. Uneori e indicat să te mişti mai lent, dar în ceea ce priveşte Iranul vom menţine o relaţie pe termen lung", a afirmat De Margerie, adăugând că statul musulman ar putea interveni pentru suplimentarea livrărilor de energie către Europa, prin intermediul Turciei.
Franţa a adoptat o poziţie mai severă faţă de programul de îmbogăţire a uraniului dezvoltat de Iran, după numirea lui Sarkozy în funcţia de preşedinte, în mai 2007, susţinând sancţiunile propuse de ţările occidentale împotriva statului musulman.
Ţările vestice sunt îngrijorate că Iranul vizează producerea de arme atomice, deşi autorităţile de la Teheran susţin că programul nuclear vizează asigurarea unor surse suplimentare de electricitate.
Solicitarea lui De Margerie în vederea analizării potenţialelor beneficii asigurate de Iran în calitate de furnizor de energie pentru Europa a fost pronunţată într-un timp în care dezbaterile privind dependenţa Europei faţă de importurile de gaze naturale din Rusia se intensifică.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO