- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Isărescu: Bătălia finală pentru prosperitate se dă la nivelul firmelor. Productivitatea face diferenţa
Un cadru economic stabil şi întărirea instituţiilor statului sunt condiţii esenţiale pentru ca România să prospere , însă "bătălia finală" se dă la nivel microeconomic, la nivelul firmelor, a căror performanţă trebuie să crească, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Isărescu: Bătălia finală pentru prosperitate se dă la nivelul firmelor. Productivitatea face diferenţa (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)
"Trebuie să păstrăm un cadru economic bun, stabil, să întărim instituţiile statului. Acestea sunt condiţii esenţiale pentrru a ajunge la prosperitate, dar nu suficiente. Bătălia se duce la nivelul întreprinderilor. Acolo trebuie să apară cuvântul performanţă", a declarat vineri guvernatorul BNR.
El a arătat că performanţa poate fi stimulată de cadrul economic, dar în final productivitatea este cea care face diferenţa.
"Oricum am învârti lucrurile tot acolo ajungem", a arătat Isărescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Guvernatorul BNR a mai spus că deficitele fiscale vor persista şi în anii viitori, arătând că este necesar ca ele să fie păstrate la un nivel rezonabil.
"În această bătălie, pentru a asigura competitivitatea, este nevoie de capital, de investiţii străine. Oricum ai calcula, şi nu trebuie să fi sofisticat în calcul, România nu are economisiri interne, nici ca volum, nici ca structură, suficiente pentru a asigura un ritm de dezvoltare rezonabil şi sustenabil. Deficitele vor persista în România şi în perioada următoare, problema este să le păstrăm pe unde sunt acum", a arătat Isărescu.
Potrivit strategiei fiscal-bugetare aprobată recent de Guvern, deficitul bugetar în metodologia europeană este prevăzut să scadă la 4,4% din PIB în acest an, la 3% din PIB în 2012, la 2,5% din PIB în 2013, respectiv la 2,2% din PIB în 2014.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO