Isărescu: Cu programul extern cred că România va rămâne pe creştere economică

România va rămâne, prin programul de finanţare externă, în zona pozitivă de creştere economică în acest an, consideră guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Cu programul extern cred că România va rămâne pe creştere economică

Isărescu: Cu programul extern cred că România va rămâne pe creştere economică (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred, cu riscul de a apărea pe prima pagină mâine, că România va rămâne, cu acest program, în acest an, pe zona pozitivă de creştere economică", a afirmat Isărescu.

El a precizat că estimarea de scădere a PIB cu -4% reprezintă presupunerea pe baza căreia s-a construit un program, fiind cel mai pesimst scenariu, explicând că este mai simplu să faci o corecţie în plus decât în minus.

Potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, creşterea economică va fi negativă în primul trimestru şi s-ar putea plasa între minus 2% şi minus 3%, evaluări făcute în funcţie de evoluţia din prima parte a anului a principalelor componente ale PIB.

Din anul 2000, România a avut, în fiecare trimestru, creştere economică pozitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici