- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Isărescu: Cursul de schimb din urmă cu două săptămâni "cam" reflectă fundamentele macroeconomice
Nivelul cursului de schimb înregistrat în urmă cu două săptămâni a "cam" reflectat fundamentele macroeconomice, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, subliniind că intervenţiile băncii centrale nu vizează un punct fix al parităţii.
Isărescu: Cursul de schimb din urmă cu două săptămâni "cam" reflectă fundamentele macroeconomice (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)
"În ceea ce priveşte cazul României, prezenţa noastră pe piaţă nu vizează numai cursul de schimb şi, iarăşi, nu avem puncte fixe. (…) Într-un fel, evenimentele de acum câteva săptămâni, cu depăşirea nivelului de 4,3 lei/euro (arată acest lucru - n.r.). Nu ne cantonăm într-un punct fix, avem zone în care considerăm cursul într-un relativ echilibru la momentul respectiv", a spus Isărescu.
El a menţionat că economia evoluează, ceea ce înseamnă că multe date se schimbă, iar o zonă de echilibru dintr-un an nu este menţinută la infinit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Nu avem puncte fixe pentru că ar însemna măcel", a spus Isărescu.
Întrebat dacă paritatea de acum reflectă fundamentele macroeconomice, Isărescu a răspuns că "este cam pe acolo".
Totuşi, el a precizat că nu ştie ce înseamnă "acum".
"Dacă acum înseamnă şi acum două săptămâni, cam pe acolo este", a spus guvernatorul BNR.
La finele lunii iunie, leul s-a depreciat semnificativ în raport cu moneda europeană, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională reducerea pensiilor, ceea ce a adâncit incertitudinile privind situaţia economică a României. În ultimele trei şedinţe ale lunii iunie, cursul de schimb a atins niveluri maxime istorice, culminând pe 30 iunie, când a ajuns la 4,3688 lei/euro.
Anterior, de la începutul anului, cursul de schimvb a fluctuat în principal între 4,1 lei/euro şi 4,3 lei/euro, existând perioade în care a coborât şi sub marginea inferioară a intervalului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO