- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Isărescu: Indicatorii de piaţă sensibili din acordul cu FMI nu vor fi publicaţi
Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi în acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există în toate înţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele în loc să le ajute, a declarat, joi, la Iaşi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Isărescu: Indicatorii de piaţă sensibili din acordul cu FMI nu vor fi publicaţi (Imagine: Mediafax Foto)
Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi în acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există în toate înţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele în loc să le ajute, a declarat, joi, la Iaşi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
"Nu este o întârziere. În orice acord de finanţare apare ceea ce se numeşte market sensitiv indicators, şi probabil că lucrăm la ... sunt câţiva indicatori care în loc să ajute ca pieţele să funcţioneze bine, le pot distorsiona. Au fost dintotdeauna, sunt în toate ţările, nu suntem într-o situaţie netipică, sau situaţie particulară. Când am să merg la Bucureşti chiar am să văd dacă s-au intensificat ceea ce se numeşte indicatorii de piaţă sensibili. Aceia într-adevăr nu vor fi publicaţi. Sunt 3-4-5 şi probabil că exact aceia vă vor intersa", a spus Isărescu răspunzând la o întrebare referitoare la întârzierea publicării acordului de către FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
El a arătat că imaginea României s-a modificat sensibil în sens pozitiv în ultimele cinci luni, iar acordul cu băncile comerciale semnat la Viena a devenit un exemplu pentru alte state.
"Există un curent de opinie că acest acord, care a fost un pionierat, să fie aplicat şi altor state. În cinci luni, România a ajuns de la ţara cu imagine negativă la un exemplu pozitiv", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă la Iaşi.
El a mai precizat că BNR a avut în ultimele luni o serie de întâlniri în ţară, unde s-a discutat despre criză, canalele de transmitere a acesteia şi care ar fi măsurile de contracarare, cu specificitate pe sistemul financiar.
"Un mesaj dat astăzi este să delimităm problemele adevărate legate de criză de zgomotul mediatic", a mai spus Isărescu, menţionând ca dacă criza va fi tratată emoţional, atunci şi soluţiile găsite vor fi emoţionale.
Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO