Isărescu: Nu cred că un an de alegeri trebuie să fie în dauna stabilităţii economice

Un an în care se organizează alegeri nu trebuie să dăuneze stabilităţii economice, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a atrage atenţia că România trebuie să găsească "drumul cel drept" între păstrarea echilibrului macroeconomic şi financiar şi alegeri.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Nu cred că un an de alegeri trebuie să fie în dauna stabilităţii economice

Isărescu: Nu cred că un an de alegeri trebuie să fie în dauna stabilităţii economice (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu cred că un an de alegeri trebuie să fie în dauna stabilităţii economice. Trebuie să găsim drumul cel drept între exerciţiile democratice şi păstrarea echilibrului macroeconomic şi financiar", a afirmat Isărescu, cu ocazia decernării diplomei "Virgil Madgearu", de către Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Guvernatorul BNR a adăugat că în ultimii 20 de ani a avut în repetate rânduri mesajul că România se află la răscruce, iar uneori această situaţie a dus la decizii sub presiune.

"De prea multe ori în ultimii 20 de ani am fost la răscruce de drumuri. Acum mesajul meu este că societatea şi economia nu se află la răscruce de drumuri, ci este momentul unei concilieri, consolidări şi credibilizări", a spus Isărescu.

Oficialul băncii centrale a explicat că mesajele de răscruce de drumuri din ultimii ani, care vizau necesitatea unei creşteri economice susţinute, au dus până la urmă la o evoluţie neconsistentă şi necredibilă a economiei, care acum trebuie să se ajusteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici