- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Isărescu: Trebuie să decidem dacă vrem un stat social
România este la un punct de cotitură şi trebuie să decidă dacă vrea un stat social, cu intervenţii în economie, ceea ce obligă la venituri mai mari, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sugerând că în acest caz trebuie majorate taxele.
Isărescu: Trebuie să decidem dacă vrem un stat social (Imagine: Alin Matei/Medifax Foto)
"Trebuie să optăm pentru un model, acesta nu este un model. (...) Suntem la un punct de cotitură şi trebuie să luăm o decizie. Sunt îngrijorat de calitatea dezbaterii publice, care merge cu insistenţă pe un stat social cu venituri mici. Aşa ceva nu există nicăieri în lume", a spus Isărescu.
Întrebat dacă, personal, are o opţiune, el a răspuns că nu înclină foarte mult către un stat social şi în niciun caz pentru un stat dezechilibrat.
"O bancă centrală nu este niciodată pentru un stat social. Ştiţi cum se spune, omul se dă şi după scaun, iar, ca persoană privată, nu pot să vorbesc acum. Dar nu am văzut bancă centrală care să opteze pentru un stat social", a adăugat Isărescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
El a reiterat că îşi menţine poziţia exprimată recent faţă de problema taxelor.
Guvernatorul a declarat la finele lunii aprilie că majorarea taxelor ar înrăutăţi situaţia economiei, care se află încă în recesiune, soluţia pentru reducerea deficitului fiind diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii.
El este de părere că cea mai bună alegere a autorităţilor ar fi să urmeze întocmai reformele convenite cu FMI.
"Nu poţi să vorbeşti permanent de situaţia pensionarilor, când salariul mediu al unei familii care munceşte este sub pensia medie. Nu putem vorbi de solidaritate, când nu ne gândim şi la partea cealaltă", a mai spus Isărescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO