- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Italia a atras vineri 4,75 miliarde euro la dobânzi în scădere puternică
Italia a atras vineri 4,75 miliarde euro prin emisiuni de obligaţiuni pe termen lung, reuşind să atingă pragul de sus al sumelor vizate pentru finanţare, la dobânzi în scădere puternică.
Italia a atras vineri 4,75 miliarde euro la dobânzi în scădere puternică (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Guvernul de la Roma a vândut obligaţiuni cu maturitatea la trei ani în valoare de 3 miliarde euro la un randament mediu de 4,83%, în scădere de la 5,62% la ultima operaţiune similară, efectuată cu două săptămâni în urmă.
Statul italian a reuşit astfel să readucă dobânzile pe trei ani la nivelul din septembrie 2011. Oferta a fost suprasubscrisă de 1,22 ori.
Totodată, Italia a împrumutat 779 milioane euro cu scadenţa în iulie 2014 la o dobândă de 4,29%, respectiv 971 milioane euro cu maturitatea în august 2018 la 5,75%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Spania a reuşit joi să atragă 10 miliarde euro prin emisiuni de obligaţiuni, dublu faţă de ţinta de finanţare prevăzută, la dobânzi în scădere puternică.
Succesul primelor operaţiuni de finanţare semnificative efectuate în acest an de statele de la "periferia" zonei euro se datorează în principal lichidităţii foarte bune din pieţe, după schema de finanţare pe trei ani derulată în premieră de Banca Centrală Europeană în decembrie, în cadrul căreia băncile au absorbit suma record de 489 miliarde euro.
Investitorii rămân însă îngrijoraţi de criza datoriilor de stat, fapt subliniat de depozitele overnight efectuate de bănci la BCE, care au urcat la un nou record potrivit datelor prezentate vineri, depăşind pentru prima dată lichiditatea injectată de instituţie în pieţe în decembrie. Depozitele au urcat la 489,9 miliarde euro, indicând tendinţa băncilor de a "parca" banii la BCE în loc de a risca prin împrumuturi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.