Iulian Iancu: Producătorii de energie sunt în prag de faliment
Preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a acuzat, marţi, managementul defectuos de la nivelul companiilor producătoare de energie, afirmând că multe dintre acestea sunt în prag de faliment, fiind conduse de persoane care nu au nimic în comun cu acest domeniu.
Iulian Iancu: Producătorii de energie sunt în prag de faliment (Imagine:Mediafax Foto)
Deputatul Iulian Iancu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Arad, că în urma unor cercetări pe care le-a făcut a descoperit cu stupoare că multe dintre societăţile producătoare de energie sunt conduse de filozofi, psihologi, profesori şi medici.
"Dacă cineva are curiozitatea să verifice listele cu membrii Consiliilor de Administraţie şi AGA, vor descoperi cazuri precum la Iaşi, unde la CET există un medic sau ca la complexele energetice Turceni, Rovinari, unde avem psihologi. La Transgaz vom găsi un filozof, la Transelectrica un profesor, iar exemplele pot continua. Sunt oameni care nu au nimic în comun cu activitatea companiilor din sistemul energetic, dar care iau mii de euro pe lună de la acestea", a acuzat Iulian Iancu.
Deputatul a mai spus că politica de încurajare a populaţiei să-şi monteze centrale de apartament pe gaz a dus producătorii de energie termică în prag de faliment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
"Vorbim de datorii de mii de miliarde, în unele cazuri. În timp ce Uniunea Europeană a declarat energia ca domeniu strategic, România şi-a abandonat capacităţile de producţie ale Termoelectrica, iar azi multe CET-uri sunt în faliment, ori executate silit. Ce alternativă are cetăţeanul acum, când s-a dovedit că nici cetralele de apartament, pe care au fost încurajaţi să şi le instaleze chiar cu subvenţii de la stat, nu au fost o soluţie bună, din cauza facturilor enorme la gaze? (…) Guvernul trebuia ca până la această dată să dea în folosinţă capacităţi noi de producţie, dar investiţiile au fost tergiversate", a mai spus Iulian Iancu.
El a dat vina pentru preţul mare la energie pe managementul defectuos din sistem, spunând că sunt afectaţi atât consumatorii casnici, cât şi producătorii industriali.
"Industria este grav afectată, iar producătorii de îngrăşăminte sunt practic în situaţia de a-şi opri activităţile. Industria nu mai susţine deloc dezvoltarea economică a ţării, care se bazează aproape exclusiv pe comerţ", a mai spus Iancu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria