J&J, GE şi DuPont, printre companiile atacate de hackeri în ultimii doi ani, pentru furt intelectual

Johnson&Johnson (J&J), General Electric (GE) şi DuPont se află printre companiile care au fost atacate de hackeri în ultimii doi ani pentru furt de proprietate intelectuală, potrivit unor e-mailuri confidenţiale piratate de la o companie de securitate cibernetică şi postate pe Internet.

Urmărește
4 afișări

Unele dintre atacuri au fost similare cu cel împotriva Google, care a anunţat în ianuarie anul trecut că a pierdut proprietăţi intelectuale în favoarea unor hackeri din China şi că alte circa 20 de companii au fost victime ale unor furturi similare, relatează Bloomberg.

Atacurile sunt discutate în circa 60.000 de e-mailuri confidenţiale furate în februarie de la firma de securitate cibernetică HBGary, angajată de unele dintre aceste companii. Aceste e-mailuri au fost sustrase de un grup de hackeri cunoscut sub numele de Anonymous, care le-a postat pe Internet.

Între companiile atacate se află Walt Disney, Sony, J&J şi GE.

Incidentele descrise în e-mailuri indică spionajul industrial din partea unor hackeri din China, Rusia şi alte ţări.

Autorităţile americane susţin că numărul şi amploarea atacurilor au crescut în ultimii doi ani.

"Asistăm la cel mai mare transfer de proprietate prin furt şi piratare din istoria planetei", a declarat senatorul democrat Sheldon Whitehouse, din Rhode Island, care a prezidat în 2010 o comisie a Senatului american în domeniul securităţii cibernetice.

Steven Chabinski, director la FBI în domeniul problemelor cibernetice, a declarat că este greu de imaginat că amploarea atacurilor cibernetice ar mai putea creşte de la nivelul actual.

"Se pare că toate sectoarele industriale sunt victime ale acestor atacuri", a spus el.

Companiile identificate de Bloomberg ca ţinte ale hackerilor nu au raportat breşele de securitate investitorilor sau autorităţilor de reglementare.

Această secretomanie ar putea fi motivul pentru care pericolul intruziunilor este subapreciat de către investitori şi autorităţi, a arătat Whitehouse.

"Companiile nu vor să dezvăluie problema. Vor doar să treacă peste răul produs şi să pretindă că totul este bine", a spus el.

HBGary, din Sacramento, California, este una cele câteva companii de securitate cibernetică, alături de McAfee din California şi Mandiant din Virginia, angajate de companiile internaţionale pentru investigarea atacurilor cibernetice şi prevenirea lor.

Companiile de profil îşi împărtăşesc concluziile invetigaţiilor şi află despre atacurile cibernetice care nu sunt raportate.

În cele mai recente atacuri, ţintele au fost companii din energie, farmaceutice şi apărare, precum şi producători de înaltă tehnologie pentru imagistică prin sateliţi şi bombe inteligente, potrivit e-mailurilor HBGary.

Google a refuzat să menţioneze companiile atacate de hackeri în 2010.

Adobe Systems a confirmat că a fost atacată de hackeri din China, iar Intel a anunţat că a fost ţinta unor acţiuni de acest tip în aceeaşi perioadă cu Google.

Alte companii au păstrat tăcerea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici