- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Japonia a redus dobânda de politică monetară
Banca Japoniei a redus, vineri, dobânda de politică monetară cu 0,2 puncte procentuale, la 0,3%, şi a avertizat că situaţia gravă din economia globală ar putea persista, însă modificarea ratei, mai conservatoare decât se aşteptau investitorii şi analiştii, nu a avut efecte pozitive asupra pieţelor.
Japonia a redus dobânda de politică monetară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Nikkei a căzut vineri cu 5%, încheind octombrie cu o prăbuşire de 24% faţă de finele lunii septembrie, cel mai grav declin pe parcursul unei singure luni din istoria de 58 de ani a principalului indice de referinţă al bursei de la Tokyo.
Reducerea dobânzii de politică monetară în Japonia, prima astfel de măsură din ultimii şapte ani, a fost hotărâtă prin votul decisiv al guvernatorului băncii centrale, după ce şedinţa consiliului de administraţie al instituţiei de reglementare s-a încheiat cu patru voturi pentru şi patru împotrivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Rezerva Federală a SUA a redus, joi, dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 1%, iar băncile centrale din Hong Kong, China şi Taiwan au adoptat măsuri similare.
Analiştii se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Angliei, şi banca naţională a Australiei să scadă ratele de referinţă săptămâna viitoare.
Pe lângă măsurile adoptate de băncile centrale, guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru a ameliora efectele crizei creditelor, atât în sectorul financiar, cât şi asupra economiei reale.
Indicele Nikkei a crescut cu 30% în şedinţele de marţi, miercuri şi joi, iar investitorii au consideră că, în urma acestui avans, speculaţiile în sesiunea de vineri au fost inevitabile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO