Japonia ar putea fi independentă din punct de vedere energetic până în 2060, graţie energiei regenerabile

Japonia, un mare cumpărător de cărbune şi de gaz natural lichefiat (GNL), ar putea fi independentă energetic până în 2060, datorită extinderii energiei solare şi eoliene împreună cu sistemele de stocare, a declarat Jarand Rystad, directorul executiv al companiei de consultanţă Rystad Energy.

Urmărește
911 afișări
Imaginea articolului Japonia ar putea fi independentă din punct de vedere energetic până în 2060, graţie energiei regenerabile

Japonia importă cea mai mare parte a resurselor sale energetice, Orientul Mijlociu, Australia şi Statele Unite fiind principalii săi furnizori. Strategia guvernului prevede o reducere a GNL şi a cărbunelui la sub 40% din mixul de generare a energiei electrice până în 2030, de la peste 60% în prezent. Dar analiştii spun că Japonia se mişcă mai încet decât ar trebui.

"Mentalitatea Japoniei este că trebuie să importăm energie pentru că noi înşine nu avem energie. Dar, odată cu dezvoltarea tehnologiilor de energie regenerabilă, cred că această afirmaţie nu trebuie să fie adevărată", a declarat Rystad pentru Reuters.

Potrivit lui Rystad, Japonia ar putea fi eficientă din punct de vedere energetic dacă ar avea 45% din energia solară, 30% din producţia de energie eoliană, 5% din energia hidroelectrică, alte 5% din biomasă şi combustibili sintetici, iar energia nucleară ar asigura restul de 15%, până în 2060.

"Tot ceea ce are nevoie Japonia este să continue să instaleze la fel de multă energie solară ca în anii de dinainte de 2020", a spus Rystad.

Capacitatea totală de energie solară a Japoniei a ajuns anul trecut la 87 GW, fiind a treia cea mai mare din lume, după China şi Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici