Jeff Bezos a intrat în lumea secretă a superiahturilor

Faptul că Jeff Bezos a cumpărat un superiaht a readus în atenţia publică lumea secretă a globetrotterilor bogaţi, care se bucură de aceste simboluri ale statutului social.

Urmărește
1603 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos a intrat în lumea secretă a superiahturilor

Jeff Bezos a intrat în lumea secretă a superiahturilor

Experţii spun că industria superiahturilor este în plină expansiune de ani de zile, chiar şi în timpul încetinirii economiei cauzată de pandemie, scrie BBC.

Bezos, fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume, şi-a văzut averea aproape dublându-se din 2017, pe măsură ce tot mai mulţi oameni au apelat la cumpărături online.

Nu este doar cazul lui Bezos. Mulţi dintre cei mai bogaţi din lume şi-au văzut averile crescând în ultimii ani.

Şi, în acest context, şantierele navale au continuat să producă megaiahturi despre care experţii spun că sunt din ce în ce mai mari, pe măsură ce câştigă popularitate. Potrivit experţilor şi brokerilor, în 2020 s-au vândut mai multe iahturi decât oricând, urmând ca anul 2021 să bată din nou recordurile de vânzări.

Nava de 127 de metri a lui Bezos este construită în Olanda, de compania Oceanco, potrivit Bloomberg News. Se estimează că va costa aproximativ 500 de milioane de dolari, o picătură în ocean pentru cel mai bogat om din lume, a cărui avere a crescut cu 13 miliarde de dolari, într-o singură zi, în 2020. Averea sa este estimată acum la aproape 200 de miliarde de dolari.

Preţul respectiv nu include un „iaht de asistenţă” mai mic pe care Bezos intenţionează să îl cumpere. Iahtul mai mic are o platformă de aterizare pentru elicopter - iubita lui Bezos, vedeta TV Lauren Sanchez, este pilot de elicopter.

Iahtul principal nu poate avea propriul heliport din cauza celor trei catarge pe care le are.

De asemenea, iahtul mai mic va avea şi alte facilităţi, cum ar fi maşini, bărci cu motor de lux şi, probabil, chiar şi un submarin, spun experţii.

Potrivit Bloomberg, proiectul de superiaht, extrem de secret, cunoscut sub numele de Y721, urmează să fie finalizat luna viitoare. Este probabil ca ordinul lui Bezos să fi fost plasat acum câţiva ani, deoarece construcţia navelor la comandă poate lua până la cinci ani.

Oceanco nu a comentat proiectul. Anterior, firma a construit Black Pearl, de 350 de metri, cel de-al doilea cel mai mare iaht cu vele din lume.

Nu există o definiţie oficială a unui superiaht (faţă de un iaht obişnuit), dar în industrie termenul se referă, în general, la un vas care are peste 74 de metri lungime. Unii contestă această definiţie, spunând că termenul de superiahturi se aplică navelor de peste 60 de metri lungime. Unii brokeri au ajuns chiar la termenul „gigaiaht” pentru a se referi la navele mai lungi de 90 de metri.

Iahtul lui Bezos este aproape la fel de mare ca Marea Piramidă din Giza, dacă nava ar fi aşezată vertical, sau cam jumătate din Turnul Eiffel.

Potrivit US National Marine Manufacturers Association, vânzările de bărci au atins maximul a 13 ani în 2020, reflectând modul în care oamenii se alegeau apa pentru activităţi sigure şi distanţare socială.

În prezent există pe mări 9.357 iahturi de peste 20 de metri lungime. Aproximativ 85% dintre acestea sunt cu motor şi 15% sunt iahturi cu vele, precum cel comandat de Bezos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici